Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zahrál si už v komedii pro náctileté, pohádce, historickém filmu i kriminálním seriálu. Nyní se hodlá Jiří Mádl (37) představit v další nezvyklé poloze, zahraje neohroženého agenta. Do kin se totiž chystá neobvyklý český film První akční hrdina, kde si Mádl střihne hlavní roli.

Natáčení filmu bylo opravdu náročné, a tak se musel herec fyzicky připravovat se skupinou kaskadérů a absolvoval nácvik bojových choreografií.

„Bylo to hlavně zábavné, byli jsme pár dní v Olomouci. S klukama kaskadérama jsme si sedli a i Honza Haluza byl tak nějak rád, že může tvořit doma. V Praze už to bylo rychlé hektické natáčení jako každé. Ale ta fyzická aktivita vás přece jen nějak drží ještě víc při energii a euforii,“ vzpomíná Mádl a dále dodává: „Hlavní na natáčení pro mě bylo umět ty choreografie a vydržet fyzicky.“

Stejně jako Tom Cruise nebo Jean-Paul Belmondo, kteří jsou pověstní tím, že si většinu náročných akčních scén točí nebo točili sami, ani Jiří Mádl žádnou pomoc kaskadéra během natáčení nevyužil a celé natáčení absolvoval bez záskoku.

„Všechno jsem dělal sám. Myslím si, že jsem fyzicky docela zdatný a mám radost, kdykoli to někdo chce ve filmu využít. Mockrát to nebývá, tady jsem se fakt vyblbnul. Občas to i bolelo, to mám rád,“ potvrzuje se smíchem Jiří.

Tvůrci v čele s režisérem Janem Haluzou se snímkem rozhodli ukázat, že akční film může vzniknout i v českém prostředí.

„Natočit ne příliš tradiční střílečku a obsadit ji nejlepšími českými herci je jednoduše můj splněný klukovský sen. Především ale chceme divákům ukázat, že zábavná akční žánrovka může vzniknout i u nás,“ říká režisér Jan Haluza o filmu, který vstoupí do kin 17. října.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám