Hlavní obsah
Článek

Když je pozval na mejdan, většina z hostů si musela zadat do vyhledavače, kde se vlastně koná. Město Kuřim je sice s 11 tisíci obyvateli největší v okrese Brno - venkov, ale pozorohudné je hlavně tím, že se v jeho katastru nachází věznice a také přírodní park Baba.

Kvůli kamarádovi, muzikálovému zpěvákovi Braňo Polákovi, ale dost známých tváří nakonec dorazilo. Sportovní moderátor z Novy Martin Čermák se při otvíračce kavárny pojmenované právě po přírodním parku ujal mikrofonu.

Zatímco dnes se rádi vidí, při seznámení proti sobě doslova bojovali. „Oba jsme dělali casting a usilovali jsme o pozici sporťáka na Nově. Takže jsme byli řekněme konkurenti. No a já jsem mu ten džob vlastně vyfoukl," zavzpomínal se Čermák.

Moderátor dorazil na křest kavárny do Kuřimi s ostatními celebritami, jako je Václav Upír Krejčí, Sagvan Tofi (59), Osmany Laffita, Nela Slováková (34) či Peter Freestone, osobní komorník Freddieho Mercuryho (†45). Ten dokonce Braňo Poláka obsluhoval. Osobně mu naléval šampaňské.

Poznali se před lety při představení Děti ráje a jak přiznal, byl mezi hosty moc rád. Freestone v Česku žije už 18 let a probíral se i tuzemský úspěch filmu Bohemian Rhapsody, na kterém se osobně podílel.

“Když jsme začínali s tímto filmem a mluvil jsem s producentem Grahamem Kingem, věděli jsme, že to bude opravdu zajímavý a ojedinělý film. Ale nikdo, nikdo na světě ani nesnil o tom, že by se mohl stát filmem oscarového formátu a mohl by lámat rekordy snad všude. Byla to Česká republika a Jižní Korea, u kterých padl rekord sledovanosti. Tady tento film vidělo největší procento populace ve vztahu k počtu obyvatel dané země. Je to úžasné, je to naprosto úžasné," svěřil.

Reklama

Další články

Načítám