Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Štěstí nadaný světlomalíř Alex Dowis (40) nejprve zkoušel v české televizní soutěži Česko Slovensko má talent, kde svou light-art show (malování světlem) vytřel všem zrak. Nadchnul i porotkyni Lucii Bílou (58), která jej ale ve finále nazvala volem a vyhodila z placu. I přes to se nakonec probojoval na krásné stříbrné místo a teď se snaží svým unikátním uměním prosadit i za velkou louží.

Jako první Čech v historii uspěl v populární televizní show Amerika má talent, kde postoupil do dalších kol, která budou v živém vysílání. „Podařilo se nám oslovit zhýčkané diváky v rozřazovacím kole soutěže v již 14. řadě úspěšné reality show America’s Got Talent a my jsme postoupili do živých vysílání. Máme z toho obrovskou radost. Je to opravdu splněný sen,“ dojímal se Alex Dowis, který žije v Praze, ale působí po celém světě.

Zatímco po prvním vystoupení mu nedal hlas pouze přísný porotce Simon Cowell, napodruhé jej dostal show, která byla tentokrát věnovaná 50. výročí přistání člověka na Měsíci.

Přímý přenos se uskuteční už 13. srpna v překrásném Dolby Theatre v Los Angeles, kde se například předávají filmoví Oskaři. „Je to čtvrtfinále a my soutěžíme o postup do semifinále, bude nás 12 a jen 7 půjde dál. Protože čtvrtfinále má 3 týdny vysílání, tak nás bude v semifinále 21,“ prozradil umělec.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám