Hlavní obsah
Článek

Kathy Zhu (20) se v pěti letech přestěhovala z Číny do USA a na krátký moment se stala hrdou nositelkou titulu Miss Michigan, se kterým měla tento stát prezentovat na soutěži Miss World America. O titul ale velice rychle přišla kvůli svým příspěvkům na sociálních sítích.

Kathy se ráda veřejně vyslovuje k politické situaci, kterou komentuje na svém twitterovém účtu a je silnou a hlasitou podporovatelkou Donalda Trumpa. Její komentáře, které psala v minulosti a už byly ze sítě smazány, se jí ovšem nyní vrátily jako bumerang.

Na svůj twitterový účet v minulosti například psala takto: „Věděli jste, že většinu zabitých černochů mají na svědomí černoši? Vyřešte si nejdřív problém mezi sebou, než začnete vinit další.“

Před více než rokem také komentovala situaci na své škole při světovém dni hidžábu. Odmítla si jej tehdy vyzkoušet a vyjádřila se o tom právě i v komentáři na Twitteru. Za svůj postoj sklidila vlnu kritiky, takže se poté ozvala s tímto komentářem: „Takže mi chcete tvrdit, že hidžáb je jen módní doplněk a nejde o náboženskou věc? Nebo se jen snažíte, aby si ženy zvykly na útlak v islámu?“

Zhu dostala email s informací o tom, že její necitlivé, rasistické a útočné statusy na Twitteru jsou proti pravidlům soutěže krásy a ihned jí byl odebrán titul s tím, že musí smazat i všechny fotky, kde na sobě měla šerpu, aby nebyla se soutěží nijak spojována.

Číňanka si nyní užívá svých pět minut slávy, protože celý email od pořadatele soutěže zveřejnila a situaci nadále komentuje jak na sociálních sítích, tak i v televizních pořadech, do kterých ji zvou jako hosta.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám