Hlavní obsah
Článek

Časy, kdy byl vyšetřován kvůli krádeži kabelky v baru, jsou minulostí. I když na ně bývalá moderátorská hvězda, herec a nyní i malíř Libor Baselides nikdy nezapomene. Bývalý parťák Dany Morávkové (52) ze Snídaně s Novou nad tím ale mává rukou. "Když se řekne Baselides, každý mluví jen o tom, že kradu kabelky nebo spím s celou Prahou. Je mi jedno, co si kdo o mně myslí," řekl Super.cz na vernisáži svých obrazů.

V neděli Libor oslavil pětapadesát, ale nevypadá na to. "Věk je jenom číslo. Posílal jsem ze srandy fotku, kdy mě moje kamarádka fotila, když jsem se sprchoval a psalo mi sto lidí, že není možný, že mi je už pětapadesát," řekl nám a před kamerou si vyhrnul tričko, abychom také o tenhle pohled nepřišli.

"Nemám čas na nic, nesportuju, jenom tvořím. A tvorba je jediná, která mě žene dopředu. Dává mi sílu tady být, protože nemám rodiče, ti mi zemřeli, vlastně jsem sám. Máte dvě možnosti. Buď to vzdát, nebo jít dál. V tom universu je tvorba jediná, ať je to film, knížky, baráky, fotky nebo obrazy, co tady po nás zůstane," míní Baselides, který sice aktuálně maluje obrazy, ale hraní a moderování se nevzdal.

Dokonce se pustil i do příprav celovečerního filmu. Má na něj opravdu malý rozpočet, jen dva milióny korun, a to se jedná o dobový snímek z 2. světové války. Jak se s tím chce vypořádat, navíc s opravdovými českými hvězdami? Nezbláznil se už doopravdy?

"Nezbláznil jsem se. Jak říkala Simona Postlerová, která v tom vedle Sary Sandevy (26), Jiřího Bartošky (77), Mahuleny Bočanové (57), Jana Přeučila (87), Vladmíra Polívky a dalších bude hrát: Hrajeme za dvacet hrubého v Divadle Na Vinohradech a nabízejí nám role za tři tisíce v nějakém seriálu, který nechceme, ale musíme, abychom uživili rodinu. Já to třeba nedělám, třeba prodám za pět tisíc obraz a moje karma je čistá," vysvětloval Baselides.

"Za jeden natáčecí den dostanou deset tisíc. Velká vojenská scéna za půl miliónu už je natočená a zaplatil ji otec pana režiséra. Je tam deset herců od dvou do patnácti dnů. Dohromady to na honorářích vychází na tři sta padesát tisíc," pokračoval s tím, že snímek Čarostřelkyně o ostřelovačkách by měl mít premiéru příští rok v červnu.

Reklama

Další články

Načítám