Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Děti jsou to nejcennější, co máme. Proto by rodiče každého školáka měli být při výběru školní aktovky nebo batohu obezřetní. Dozvíte se, na co při výběru aktovky nebo batohu dát největší pozor a také jaký je mezi těmito dvěma typy rozdíl.

Kombinujte zdraví a praktičnost

Foto: Bagmaster.cz
Více

Foto: Bagmaster.cz

Komerční sdělení

„V době rychlého růstu je důležité páteř nepřetěžovat, ale naopak ji stabilizovat a poskytnout oporu,“ říká fyzioterapeut MUDr. Karel Pitr. Kvalitní školní aktovky a batohy by tedy měly mít ergonomicky tvarovaná a vypolstrovaná záda. Ve spojení s širokými popruhy pak dokážou skvěle rozložit celou hmotnost a zádům tak výrazně ulevit. Kvalitní, zdravá školní aktovka je základ. Pokud zakoupíte k aktovce i penál a sáček ve stejném designu, bude Váš školák nejen lépe vypadat, ale on i ostatní spolužáci budou lépe vědět, které věci patří právě jemu. Nehledě na výhodnější cenu takových setů. Podívejte se např. na velký set BAGMASTER LIM 9 A od firmy Bagmaster®

Co musí splňovat aktovka do první třídy?

Foto: Bagmaster.cz
Více

Foto: Bagmaster.cz

Komerční sdělení

Další důležitou součástí jsou pevné a odolné materiály, široké popruhy a reflexní prvky. Nutností je i hrudní pás, který zajišťuje batoh na ramenou. Některé aktovky mají pro lepší rozložení hmotnosti i bederní pás. Kvalitní školní batoh by měl mít tzv. Zdravotní posudek. Takové požadavky splňuje např. školní batoh BAGMASTER ALFA 9 C.

Batoh do první třídy je oproti aktovce jinak uspořádaný

Foto: Bagmaster.cz
Více

Foto: Bagmaster.cz

Komerční sdělení

Batoh můžete pořídit již do 1. třídy, poté budete kupovat další obvykle do třetí, páté třídy a zpravidla ještě 1-2x na druhém stupni. Oproti aktovce je prostornější. Najdete zde více komor a kapes, do kterých schováte svačinu, pití, penál, peněženku, klíče a určitě se sem vejde plyšák nebo auto, které školák propašuje až do třídy. Na batohu oceníte zapínání na zip a oddělené kapsy. Kvalitního výrobce poznáte např. podle toho, že poskytuje delší záruku např. na 3 roky. „Pokud vím, v ČR je taková firma pouze jedna,“ říká Pavel Kroupa z firmy vyrábějící batohy Bagmaster® a provozující e-shop www.bagmaster.cz.

Co do první třídy aktovku nebo batoh?

Foto: Bagmaster.cz
Více

Foto: Bagmaster.cz

Komerční sdělení

Obě varianty jsou správné, zjistěte, pro koho je lepší aktovka, a pro koho batoh a kdo ocení batoh s výhodou aktovky na odkaze níže. Aktovka je pro prvňáčka přehlednější a praktičtější. Má: 1. jednu hlavní komoru, 2. stabilní pevné dno s nožičkami, 3. klopu např. s magnetickou sponou, usnadňující zapínání. Více než 800 různých batohů najdete u výrobce na www.bagmaster.cz nebo více než 300 prodejců po celé ČR.

Kdo vybírá aktovku do první třídy, maminka nebo dítě?

Foto: Bagmaster.cz
Více

Foto: Bagmaster.cz

Komerční sdělení

Stává se, že rodiče vyberou aktovku, která se dítěti nelíbí. Předejděte zklamání a vyberte vhodnou značku, která odpovídá představám o kvalitě, ceně, atp. Pak vezměte budoucího prvňáčka do obchodu a nechte vybrat jeho motiv, který bude hrdě nosit na svých zádech. Často narazíte na maminku, která přesvědčuje svojí dceru, že se jí více líbí motýlek, než kočička a samozřejmě se to samé děje u kluků. Tatínci fandí fotbalu, ale když se chlapečkovi líbí pavouk, nic s tím nenaděláte. Nejoblíbenější klučičí motivy jsou mimo zmíněných ještě auta a vojáci, u holčiček pak kůň nebo unicorn (jednorožec). Další zajímavé rady a tipy pro budoucí prvňáčky najdete na www.JakDoPrvniTridy.cz.

Další články

Načítám