Hlavní obsah
Článek

Na obrazovkách můžeme Sašu Rašilova (51) pravidelně vídat v doktorském. Objevuje se v seriálu Modrý kód, kde hraje traumatologa Tomáška a nejedná se o jeho první roli lékaře. „Role doktora pro mě není cizí, hraju v pořadí již čtvrtého lékaře. Ale i přesto pociťuji v čekárně lehkou nervozitu a chvění. Už jako malý jsem neměl nemocnice rád a strach z bílých plášťů mne úplně neopustil,“ svěřil herec, který se tentokrát rozhodl navštívit reálnou ordinaci.

S rodinou nechtěl podcenit letní sezónu a nechal se naočkovat proti klíšťové encefalitidě. „Už jsem nad tím nějaký čas přemýšlel. Doporučil bych to všem. Chystá se na to i moje manželka Lída, a byl bych rád, kdyby to absolvovaly všechny moje dcery,“ dodává Saša Rašilov, který si nezašel pro „včeličku“ sám. Pro očkování se rozhodli také jeho kolegové Kristýna Kociánová a Jan Komínek, kteří se pravidelně objevují v primáckém seriálu Krejzovi.

„Myslím si, že klíšťata jsou hnusný a odporný, a ještě přenáší věci, které opravdu nechceme. A pokud se těm věcem dá předejít, tak je to jedině dobře a neměli bychom to podcenit. Ty následky potom můžou být i celoživotní. Teď už se nemusím tolik bát chodit do lesa,“ svěřila Kristýna Kociánová, která zdaleka neměla tolik zkušeností s klíšťaty jako Honza Komínek. „Vyrůstal jsem na chalupě, celé dny jsem běhal po lese. Takže jsem pak přišel domů a lehl si na stůl a rodiče vybírali klíšťátka,“ dodal herec.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám