Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Na dovolenou na Sicílii, kterou si teď užívá, se herečka Eva Holubová (65) těšila už na karlovarském filmovém festivalu, kde se zastavila na pouhý jeden den. A to nikoli kvůli filmu, i když se tam uváděl snímek Teroristka, v němž hraje. Přijela totiž jako kmotra knihy.

Právě po křtu sci-fi Ve jménu zítřka mladého spisovatele Thomase Blanka, na kterou pěla samé ódy, jsme si popovídali. "Sci-fi jako takové mě nebaví, ale tahle knížka má velmi silný ekologický přesah. Je o ničení naší planety a je velmi čtivě napsaná. Můžu ji vřele doporučit. Další důležitá věc v té knížce je, že hrdinové se nevzdávají. A jedna z mých priorit je víra v naději a láska k životu," svěřila Holubová, která knihu přečetla během dvou nocí.

Sama se také k psaní knihy chystá, a to společně se svojí dcerou Karolínou, která je talentovaná fotografka. Psaní mají v plánu právě na Sicílii, kam jezdí na pravidelnou rodinnou dovolenou i s dceřiným přítelem Matějem.

"Bude to dvanáct rozhovorů, jako dvanáct měsíců. A nejde o to, že jsme Eva Holubová a Karolína Holubová, herečka a fotografka. Jde o to, že já jsem vlastně produkt totalitního režimu, když to řeknu takhle ošklivě, a ona je produkt postkomunistického režimu, která žije dlouho v Británii. Budou to názory na obyčejné věci, o kterých si povídají matka s dcerou. Na lásku, na cestování, na různé věci. Měl by to být manuál proti malým depresím. Říkáme: Knížečka pro ženy, muži na vlastní nebezpečí. A to bychom chtěly napsat a doplnit jejími fotografiemi," prozradila.

Holubová se od dcery nechává i velmi ráda fotit. Takhle vznikly například snímky, na nichž je Eva nastylizovaná jako Sophia Loren. V plánu jsou i další italské herečky. "Máme ještě nějaké v zásobě. Ale Gina Lollobrigida mě tak moc nebere, protože nejsem tak krásná jako ona. Ale strašně mě bere Anna Magnani. Ta měla větší frňák než ta Lollobrigida, k ní se víc blížím," smála se Holubová.

Líbí se vám Eva Holubová v plavkách
Ano, sluší jí to.
66,7 %
Nelíbí se mi.
33,3 %
Celkem hlasovalo 802 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám