Hlavní obsah
Článek

Jen pár dní po soukromých křtinách Archieho, syna prince Harryho (39) a vévodkyně Meghan (42), se Britové zase čertí. Vadí jim hlavně to, že křtiny královský pár nesdílel se světem, jak je zvykem, a především nesdílel ani jména kmotrů malého chlapce.

Zatímco starší děti Kate (42) a Williama (41), George s Charlotte, mají dohromady 18 kmotrů, jejichž jména královská rodina postupně odtajnila, Meghan s Harrym si to zase dělají po svém. Pro svou rodinu se snaží vybojovat co nejvíce soukromí. A začali tím, že si vybudovali společný domov, stranou od všeho dění.

Jenže renovace jejich sídla Frogmore Cottage mnohým také leží v žaludku. Stála totiž v přepočtu více než 68 miliónů korun, které šly ze státní pokladny a podle Britů se daly využít lépe. Frogmore tedy není ani majetkem parlamentu, ani královské rodiny. Kvůli vysokým nákladům byli čerství rodiče na pranýři ostatně už několikrát.

Pár je odsuzován také za to, že malého Archieho příliš neukazuje. Na to sice mají plné právo, ale většina veřejnosti se shoduje, že by si pár měl rozmyslet, co vlastně chce. Buď by se měli odebrat úplně do ústraní a platit si své výdaje z vlastní kapsy, nebo se chovat jako královští se vším všudy a neobcházet tradice, které nastavila Harryho babička, královna Alžběta II.

Ačkoliv Harry má oproti bratru Williamovi, který je zároveň následníkem trůnu, o dost větší volnost, jeho „nezávislost“ je občas trnem v oku veřejnosti. Jenže to nejspíš kritizovaný pár jen těžko povzbudí k tomu, aby byl se světem sdílnější.

Kromě toho, všechno, co v blízké době budou dělat mimo domov, bude pečlivě dokumentováno. Harry s Meghan mají na podzim v plánu cesty po jižní Africe a novináři jim budou v patách na každém kroku. Fanoušci si tak slavného páru užijí ještě dost a dost.

Reklama

Další články

Načítám