Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Kristin Davis (54) se rozpovídala v pořadu Red Table Talk Jady Pinkett Smith o tom, jak moc jí otevřelo oči to, že se stala matkou dvou afroamerických dětí.

Představitelka vždy dokonalé Charlotte v seriálu Sex ve městě popisovala, že byl zhrozena tím, že na vlastní oči viděla, jak se lidé chovají k jejím adoptovaným dětem jinak kvůli jiné barvě pleti. První náznaky rasismu ucítila už když byla dcerka Gemma (7) ještě opravdu malá a lidé jí říkali, že aspoň bude třeba dobrá basketbalistka.

„Byla jsem z toho vyděšená, a i když jsem se snažila být milá, zasáhlo mě to velice hluboko. Jak si mohou lidé vůbec dovolit takhle limitovat moje dítě,“ říkala emotivně Davis v pořadu a dodala: „Je naprosto odlišné, když vidíte, jak se to děje jiným lidem kolem vás (rasismus) a když se to stane vašemu dítěti. Když si tím projdete osobně, je to opravdu velká věc.“

Kristin také odvyprávěla případ ze školky, kdy viděla, jak jedna holčička bílé pleti, drží houpačku jiné holčičce stejného etnika, i když její dcera vedle stále čekala na zhoupnutí. Zeptala se na to v ředitelně a odpovědí jí bylo, že všechny dětí vidí stejně a nevidí barvy.

„Byl to nepříjemný moment prozření, nedokážu pochopit, jak tímhle můžou lidé jiné barvy pleti procházet každý den. Já nikdy černá nebudu, i když bych se sebevíc snažila, ale musím akceptovat, že nikdy nebudu moct Gemmě říct, že rozumím tomu, čím si prochází, a že se mi to stalo také,“ odvyprávěla Kristin a také zdůraznila, že se snaží, aby její dcerka byla ve spojení i s afroamerickou komunitou.

Reklama

Další články

Načítám