Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Na tuto otázku nám odpověděl Ladislav Friedrich, generální ředitel OZP: „Jednoduše řečeno jde o online ukládání zdravotnické dokumentace a komunikace mezi třemi stranami – pacientem, lékaři a pojišťovnou. K tomu slouží internetové zdravotní knížky, které jsme zavedli pod názvem VITAKARTA.“

Jak VITAKARTA získává data? A je to bezpečné?

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

VITAKARTA pracuje s daty, která zdravotní pojišťovna získala v rámci své běžné činnosti, tedy z vyúčtování zdravotní péče, a která je pojišťovna ze zákona oprávněna i povinna sdělovat. Klienti a lékaři pak na základě dobrovolnosti mají možnost do přehledné aplikace přidávat další užitečné dokumenty. Údaje sdílené přes VITAKARTU jsou zabezpečeny na několika úrovních tak, aby k nim neměl přístup nikdo neoprávněný. Data jsou spravována v pojišťovně, přístup k nim nemá žádná externí firma. Je to bezpečnější a také levnější. Pro pojišťovnu a hlavně pro klienty.

Co aplikace přináší pacientům?

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

VITAKARTA umožňuje klientům mít pod kontrolou výdaje za jejich zdravotní péči. V kartě jsou například evidovány platby, které OZP provede na klientovo jméno, seznam léků proplacených pojišťovnou, včetně jejich ceny a lékárny, kde je klient vyzvedl. Sekce Vykázaná péče eviduje zdravotní péči, léky a další položky, které za klienta pojišťovna zaplatila, včetně pobytů v nemocnici.

Co je to mVITAKARTA?

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

OZP navíc jako první přišla na náš trh s mobilní aplikací mVITAKARTA, kterou lze synchronizovat s online VITAKARTOU, a do které si lze zaznamenat aktuální informace o zdravotním stavu, očkování, návštěvách lékaře a mnoho dalších údajů. Údaje má tak klient k dispozici ve známém prostředí: na webu, v mobilním telefonu a může s nimi libovolně pracovat.

Další články

Načítám