Hlavní obsah
Článek

Víkend patřil na Střeleckém ostrově unikátnímu paddleboardovému závodu ze série EuroTour 2019. Ze Střeleckého ostrova závodníkům prvního oficiálního Prague Paddle Race fandil i herec Petr Čtvrtníček. A co víc. Vyzkoušel si poprvé v životě jízdu na paddleboardu a ukázal, že na vlnách Vltavy je jako doma.

Čtvrtníček se dlouho nerozmýšlel, jak na to. Přišel, shodil kraťasy a jen tak v trenkách se postavil na jedno z prken, která tady mohli návštěvníci otestovat. Kouzlu paddleboardingu podlehl okamžitě, i když je zvyklý na docela jiná plavidla.

„Měl jsem spousty lodí, které jsem si stavěl, teda spíš opravoval,“ vyprávěl herec. „Tady kolem Střeláku jsem jezdil patnáct let na své lodi do Divadla Na zábradlí jako dopravním prostředkem do práce. Víceméně jsem jezdil na říčních lodích a na plachetnicích, s těmi jsem byl třeba na Atlantiku. Ale žádný surf, paddleboard, snowboard a nic podobnýho tak vratkýho jsem pod sebou nikdy neměl. Ale bylo to v pohodě. Normálně jsem si stoupnul a stál. Není na tom nic složitého,“ svěřil.

A nejen, že stál, ale taky se po Vltavě projel, aniž by se v ní vykoupal. Nehodu neměl nikdy ani s lodí. „Nejsem blbej. Na dvacetimetrovým parníku se dá těžko něco utopit, to se člověk neudělá,“ míní.

Jestli ho v létě potkáme někde na vodě, sám neví. Dovolenou neplánuje, prý uvidí, co bude. Čeká ho práce, ale víc si bude užívat volna. „Dotočil jsem teď pohádku a čekají mě Shakespearovky, budeme s divadlem zase na Hradě a v Brně a s druhým divadlem budeme někde popojíždět a s oběma mýma kapelama máme naplánované koncerty. Každý týden mě čeká nějaká práce, ale tak dva dny. Takže v podstatě flákání,“ upřesnil.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám