Hlavní obsah
Článek

Díky filmu Beyond Her Lens, který má na kontě už deset zahraničních cen, se o Lucce Vondráčkové opět mluví pozitivně jako o herečce. Měli jsme příležitost vyzpovídat režisérku snímku Terezu Hirsch. Zajímala nás její cesta za úspěchem, ale i důvod, proč si pro svůj krátkometrážní film vybrala právě Lucku Vondráčkovou.

Terezo, narodila jste se německé matce a českému otci. Vyrůstala jste v Praze. Jak k tomu došlo, že jste začala studovat filmařinu v Los Angeles?

Došlo k tomu v podstatě náhodou. Chtěla jsem si někam odjet odpočinout a zvítězilo Los Angeles, kde se mi moc zalíbilo. Říkala jsem si, že bych tam mohla zůstat déle a začala jsem tam studovat na New York Film Academy filmovou a mediální produkci.

Na svém kontě máte jako režisérka zatím tři krátkometrážní filmy, ale dva z nich jsou známé ve filmovém světě. Co vás vedlo k tomu vytvořit snímek The Guilt List?

Měla jsem štěstí, že se sešel dobrý nápad, bezva herci a byl to právě můj absolventský film na škole v Los Angeles.

V roce 2018 jste začala natáčet snímek, který je inspirován životem a prací žijící válečné fotografky Jany Andert, která se vrací do Prahy po dlouhé nelehké době strávené v Iráku. Proč jste do hlavní role obsadila Lucii Vondráčkovou?

Lucka se o mně dozvěděla díky The Guilt List, který se promítal na festivalu v Montrealu. Napsala mi, že se jí film líbil a slíbily jsme si, že se potkáme osobně. V létě loňského roku jsme se tedy sešly v Praze a dostaly jsme chuť spolupracovat. Řekla jsem si, že by to bylo zajímavé Lucku obsadit. Chtěla jsem ji ukázat v úplně jiném světle. Nakonec Lucka roli zvládla skvěle. Nejen já jsem byla nadšená, ale i ohlasy publika jsou pozitivní.

Co plánujete dalšího?

Krátkometrážní snímek Beyond Her Lens plánuji jako celovečerní film, který se bude natáčet v Čechách i v Americe.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám