Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ani ti největší fanoušci Ordinace v růžové zahradě si nejspíš nevšimli nezvyklého detailu u sestřičky Babety. Její představitelka Bára Štěpánová má totiž každé oko jinak barevné. Její levá duhovka koresponduje v barvou jejích vlasů, pravé oko je zase modrozelené.

Toto jevu jsme si všimli během tiskové konference divadla Ungelt, kde herečka prezentovala novou komedii s názvem Trhni si, otče!. Jelikož se akce konala za denního světla, byl barevný rozdíl očí markantní.

Herečce zajímavost s novináři příliš řešit nechce. „To je asi zbytečné řešit. Já taky neříkám, že máte jizvu. Prostě nevím, co na to říct,” reagovala herečka na naši zvídavou otázku k barvě očí, která jí byla viditelně nepříjemná.

Naším záměrem nebylo hledat senzace, nebo snad herečce ublížit, jen nás zajímalo, jestli se tak Štěpánová narodila, nebo si pohrává s barevnými kontaktními čočkami. „Nevím, proč bych na to měla odpovídat,” ukončila s úsměvem rozhovor Bára Štěpánová.

Herečka není jedinou známou tváří s různě zbarvenýma očima. Jinak zbarvenou duhovku má například modelka Zuzana Jandová, jejíž oko se stalo mnohokrát předmětem zájmu módních fotografů. V zahraničí je osobností s každým okem jiným celá řada. Různě barevné duhovky má představitelka doktorky Quinnové Jane Seymour, dále pak její mladší kolegyně z dramatu Big Sur Kate Bosworth, Alice Eve z thrilleru Nula od nuly pojde a touto anomálií se proslavil třeba zpěvák David Bowie.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám