Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Módní kritici Kateřinu Winterovou sice stále neprávem přehlížejí, ona ale rozhodně patří mezi nejlépe oblékané české herečky. Kateřina ráda kombinuje komerční věci s kousky českých návrhářů a vše se nebojí ozvláštnit částí historického kroje.

Členka Národního divadla si svůj osobitý styl oblékání buduje už velmi dlouho. Během působení v alternativní hudební formaci Ecstasy of Saint Theresa připomínala zpěvačku Björk. Na toto období vzpomíná ráda, ale ve stopách islandské hvězdy už nekráčí.

„Člověk stárne a už nechce vypadat jako blázen. Je pravda, že i když Björk vypadá jako blázen, je to pořád super bez ohledu na věk. Extravagance je dobrá na koncert. Já už jsem se změnila, mám děti, ráda se pohybuju na zahradě, hrabu se v hlíně, jezdím na reportáže,” vysvětluje Kateřina, která odprezentovala novou kolekci návrhářky Zuzany Osako navrženou pro český módní řetězec.

„Módu si užiju díky Herbáři a teď už jsem spíš v oblékání praktická,” upřesňuje hvězda pořadu Herbář.

Kreativní umělkyně si na začátku kariéry sama navrhovala kousky, ve kterých s kolegou Janem P. Muchowem vystupovala.

„Byla jsem v tomto ohledu velmi kreativní. Skládala jsem si to sama,” směje se Kateřina, která v minulosti toužila po tom vytvořit si vlastní značku.

„Tisíckrát jsem o tom uvažovala. Byl to vždycky můj sen. Obdivuji, když se tomu někdo věnuje plně. Já mám ale spoustu jiných aktivit a zatím není v mých silách stát se módní návrhářkou, pravidelně vytvářet kolekce a mít obchod s oblečením. Těším se na různé spolupráce, už jsem něco pro sebe načrtla. Zatím to ve mně dozrává. Život ještě nekončí,” krčí rameny Kateřina Winterová.

Reklama

Další články

Načítám