Hlavní obsah
Článek

Pestrý program měla v Karlových Varech na festivalu herečka Aňa Geislerová (47). Zářila na červeném koberci, podpořila nadaci Hledáme rodiče kolegyně Jitky Schneiderové (51) a také představovala nový film, který teprve čeká premiéra v kinech. A je na hodně drsné téma.

Snímek Amnestie se vrací k událostem, které doprovázely amnestii Václava Havla (†75) na začátku 90. let, tedy ke vzpouře ve věznici v Leopoldově. Aňa ztvárňuje postavu, která zřejmě mnoho sympatií nesklidí.

"Hraju manželku jednoho z hlavních hrdinů. Je to žena, kterých je hodně, stojí zdánlivě v pozadí, a nikdo ani neví, že stojí za mnoha věcmi. Je to životaschopná manipulující silná žena, jejímž instinktem je přežít za každých okolností," popsala svoji roli.

Film je dobový, tvůrci se drželi reálií, i co se hudby nebo oblečení týče. "Mně tedy bylo v té době čtrnáct, takže jsem takové oblečení, jaké mám ve filmu, samozřejmě nenosila. Ale 90. léta se teď v módě vracejí," dodala Aňa. "Nicméně je zajímavé, že doba, kterou si dobře pamatujete, už je historie," míní herečka, s níž jsme probrali i to, co pro ni znamená 30. výročí sametové revoluce. Její vyjádření uvidíte v našem videu.

Reklama

Další články

Načítám