Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Opravdu jen pár hodin trvala poslední návštěva Hany Jiříčkové v Česku. Jedna z aktuálně nejúspěšnějších českých topmodelek ve světě přijela do Prahy jen kvůli zahájení výstavy Helmuta Newtona v pražském Museu Kampa. Bez okázalé pompy se hvězda kampaní světových značek a ozdoba editoriálů módních časopisů zařadila mezi přítomné hosty. Nám ale neunikla a vyzpovídali jsme ji.

„Přijela jsem si přebalit zavazadlo a vyrazila jsem na výstavu. Možná se mi ještě podaří zapracovat na nějaké mé nové práci,” svěřila se topmodelka, která se, jak známo, věnuje malbě.

Rodačka z Brna pendluje mezi Londýnem, New Yorkem a Prahou. Aktuálně nemá žádné trvalé místo k životu, což se může zdát zvláštní, ona si nestěžuje. „Jsem narozená ve znamení blížence, tak mi to vyhovuje. Zatím mě tento způsob života baví a nehodlám to měnit,” říká kráska, která odstartovala kariéru díky úspěchu na soutěži Schwarzkopf Elite Model Look.

O modelku ze stáje Elite Prague se přetahují světové módní domy. Ona ale nežije pouze světem módy. „Modeling zabírá nejvíc mého času. Malba je zase nejblíže mému srdci. Tvořím vlastně, kdekoli můžu. Spoustu práce udělám v letadle, kde dělám hodně skic, nebo pracuji na iPadu. Na každém výletu vytvářím svůj diář,” vysvětluje.

Modelka se s nadšením věnuje dobročinným aktivitám. Osvojila si nadaci Positive Planet, jíž je ambasadorkou. Loni a předloni byla ozdobou galavečera v Cannes, nyní podobnou akci hodlá uspořádat v rámci veletrhu FIAC v Paříži na konci roku. „To bude určitě zajímavé. Těší mě to jako umělkyni. Na tomto projektu mě baví, že to není o rozdělování almužen, ale že jde o snahu, aby se potřební postavili na vlastní nohy,” těší se Hana Jiříčková.

Reklama

Další články

Načítám