Hlavní obsah
Článek

Že líčidla ve schopných rukou dovedou zázraky, je známá věc. Ale to, jakým způsobem se tentokrát povedlo změnit dvě slavné herecké tváře, bere dech.

Dokázal by herec Bolek Polívka (74) sát lidem krev? Asi ne. Stejně jako herečka a zpěvačka Chantal Poullain neumí svýma "rukama" z keře vytvarovat nádhernou přírodní sochu. Podívejte se do fotogalerie, jak se pro potřeby charity oba alespoň na chvíli změnili ve slavná filmová monstra. Polívka do Upíra Nosferatu a Poullain do Střihorukého Eduarda. Jsou naprosto k nerozeznání od originálů!

Snímek Poullain vznikal v areálu Pražského hradu za přísného dohledu Hradní policie. "Miluji tu postavu, je to nádherný film, takový smutný, ne strašidelný. Navíc je tam krásná maska a kostým. Moc jsme se na svoji proměnu těšila," svěřila se Chantal, kterou si zuřivě fotili nejen tvůrci kalendáře, ale i turisté.

Fotografie s Polívkou zase vznikala na brněnském hradě Špilberk. Tři hodny předtím však herec musel podstoupit "muka" v podobě péče specialisty na trikové líčení Davida Lohra. Avšak výsledek je víc než povedený. Cestou na hrad nalíčený herec děsil z auta Brňany tak, že jeho zevnějšek málem způsobil několik nehod.

Oba snímky pocházejí z kalendáře Proměny 2012, který přichází již potřetí s neuvěřitelnými proměnami slavných tváří. Tentokrát má podtitul Biograf a stejně jako v předchozích ročnících ho pro Nadaci Archa Chantal připravil autorský tým Petra Kurečky a Marka Škarpy. Kromě Poullain jsou v něm letos jen samí muži. Například Jan Kraus se fotil s obřím šlapadlem v areálu pražské bohnické léčebny, na Olšanských hřbitovech proběhlo bizarní focení s Jiřím Schmitzerem, Milan Lasica se fotil s parní lokomotivou a Tomáš Hanák s obřím transformátorem pana Tesly. Těšit se ale můžeme i na tyto slavné pány: Jiří Bartoška, Jiří Lábus, Pavel Liška, Petr Nárožný, Viktor Preiss a Matěj Ruppert. Můžeme jen hádat, kdo z nich se zhostí jaké role - Frankensteina, Jokera či Tučňáka z Batmana, Indiana Jonese, inspektora Clouseau z Růžového pantera, Tootsie nebo Jamese Bonda.

Výtěžek z prodeje předchozích kalendářů pomohl nadaci Chantal Poullain realizovat hned několik projektů v dětských oddělení nemocnic.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám