Hlavní obsah
Článek

Není pochyb o tom, že naše země patří mezi největší líhně světově úspěšných modelek. V posledních letech začínají v modelingu bodovat také čeští muži.

Nejúspěšnějším českým modelem právě skončeného pařížského týdnu módy je Miroslav Prokop. Vlasatý dlouhán pochází z Havlíčkova Brodu a momentálně je studentem Vysoké školy ekonomické v Praze.

Svoji kariéru začal Miroslav minulý rok účastí na castingu do soutěže Schwarzkopf Elite Model Look v obchodním centru v Jihlavě, odkud se přes semifinále probojoval až do finálové sestavy. „Míra má kromě správného looku i inteligenci, charizma a výbornou komunikaci. Jsem velmi hrdý na jeho úspěch. Budu mu držet palce, aby se jeho kariéra nadále skvěle rozvíjela,“ říká Saša Jány, ředitel soutěže Elite Model Look.

Během našeho posledního setkání s Miroslavem jsme se ho ptali na to, jak prožívá vzlet své kariéry. „Velice si cením zkušeností, které jsem získal na fashion weeku. V modelingu vám dopředu nikdo neřekne, jestli to vyjde teď, za rok, nebo nikdy, a proto jsem rád, že se mi zadařilo hned na první pokus,” prozradil.

Budeme sledovat i nové objevy letošního finále, které se uskuteční koncem srpna. V kuloárech se říká, že je to historicky nejlépe obsazené finále právě v mužské divizi.

Reklama

Další články

Načítám