Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Před dvěma roky si zpěvačka Dannie vzala svoji lásku. Tmavého tanečníka Alberta, který stejně jako ona, ač je napůl Řekyně, vyrostl v Česku. Předsudky, jakým vnadná blondýnka s manželem musí čelit, ovšem neznají hranic.

"Seš dobrá akorát pro černý opice z Afriky", "Chcípni, ty i ten tvůj negr, ty tlustá svině", "Godzilla potkala gorilu", "Seš hnusná, protože seš tlustá"," vypsala ve svém facebookovém statusu dcera muzikálové zpěvačky Athiny Langoské, jaké zprávy dostává na svém internetovém profilu.

"Představte si, že, kromě takovejch zpráv skrze sociální sítě, do sebe lidi na ulici strkaj, když jdete kolem, se slovy: "To je hrozný", "Fuj" nebo "Čum na to". Že vidíte lidi kolem padesátky na vás koukat s otevřenou pusou (pár jich při tom i zakopne) a nevěřící vzývat "Pána Boha", nebo "Ježíše Krista", nebo vidět ty od řeky se postupně otáčející hlavy na Náplavce," popisuje svůj všední den.

"Přitom vy jste si jen chtěli ruku v ruce udělat romantickou procházku po městě, kde jste vyrostli. A to všechno se neděje někde na vesnici, to se děje přímo v centru naší milovaný, kosmopolitní Prahy, kterou projdou denně tisíce turistů. Říkáte si, lidi by už měli bejt zvyklí, ale ono ne. Jelikož jsem toho hodně procestovala, dovolím si říct, že mám srovnání. V cizině se nám nic takovýho v životě nestalo. Každej si řeší to svoje, všichni nás ignorujou, a když už někdo reaguje, tak pozitivně," pokračovala.

"Proč se to děje? Protože lidi maj strach z čehokoli, co se vymyká běžnýmu standardu. Bojí se neznáma. Bojí se Albertovy tmavý barvy kůže a bojí se mejch tuků. Otevírá to v nich ty nejniternější strachy, že by mohli bejt odmítnutý nebo vyloučený ze společnosti. Ano, za to nás ve svejch ustrašenejch hlavách považujou, za ty, kdo nejsou přijatý společností. Přitom nepřijatý se uvnitř cejtí oni sami," míní Dannie.

"Jak má člověk pracovat s tím, že je pod negativním drobnohledem, jak má najít sebevědomí? Vzít to jako svoji výhodu. To, že například my vypadáme jinak než lidi kolem nás, můžeme perfektně využít v našich uměleckejch profesích. Zkuste si uvědomit, co u vás lidi řeší, a udělejte z toho svůj nástroj k úspěchu. Jak reagovat? Můžete vtipem. Ale ještě lepší je reagovat láskou. Zkuste hejtrovi příště na jeho řeči zareagovat jen symbolickým zeleným srdíčkem," uzavřela.

Reklama

Další články

Načítám