Hlavní obsah
Článek

Jedna z nejpopulárnějších modelek současnosti Bella Hadid (27) se musela omluvit za fotku, kterou před pár dny sdílela na Instastories a která pobouřila některé její fanoušky. Vyfotila se na letišti u prosklené stěny se zvednutou nohou a podpatkem mířícím na letadla s vlajkami Saúdské Arábie a Spojených arabských emirátů. Na to konto se na sociálních sítích rozmohl hashtag #BellaHadidIsRacist (Bella Hadid je rasistka).

Tato fotka pobouřila některé uživatele sociálních sítí

Zobrazit příspěvek na Instagramu

уууууууу пиздарики) новый расистский скандал! белла хадид выложила фото своей ноги в сапоге над самолетами саудовской аравии и оаэ. подписчики сочли этот жест оскорбляющим эти страны, будто она пытается наступить на самолеты, либо загнать под каблук. в сети появился хештег #bellahadidisracist после беллка судорожно начала извиняться и говорить, что не думала о таком смысле фото. но ракета, епта, запущена, как сказала бы осля бухова! сотни тысяч подписчиков распространяют посты с этим хештегом и обращаются к @dior и @versace с требованием прекратить сотрудничество с расисткой моделью. вот так то!

Příspěvek sdílel uživatel @ kianushka_lapushka, Čen 18, 2019 v 1:38 PDT

Modelka zareagovala vzápětí. V prohlášení uvedla, že fotka nemá co dočinění s politikou. Že si letadel v pozadí vlastně vůbec nevšimla. „Nikdy by mě nenapadlo hanit tyto aerolinie,“ řekla s tím, že zároveň nikdy nebylo záměrem posty a celou platformu užívat k hejtování čehokoli, „a obzvlášť tohoto mého nádherného a silného odkazu“, narážela na svůj po otci z poloviny palestinský původ.

Rozezleným fanouškům pak poslala „upřímnou“ omluvu. „Věřím, že pochopíte, že šlo o nedorozumění,“ sypala si modelka popel na hlavu.

Někteří lidé hanili i značky Versace a Dior, pro něž šla modelka v následujících dnech přehlídky, za to, že spolupracují s „rasistkou“.

V roce 2017 fanoušky pobouřila také sestra Belly Gigi Hadid (28). Byla natočená v restauraci, jak se sušenkou s podobiznou Buddhy parodovala jeho obličej. Video se setkalo s enormní kritikou a vyvrcholilo tím, že Gigi odstoupila z show značky spodního prádla Victoria´s Secret, která se v tom roce šla v Šanghaji. Fanoušci se bouřili, že po „rasistickém“ videu není v Číně vítaná.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám