Hlavní obsah
Článek

Ačkoliv by se opak mohl zdát pravdou, ne každá celebrita měla pohádkové dětství. Některé si dokonce prošly opravdovým peklem. Podívejte se, kterým ikonám světového šoubyznysu začátky rozhodně nemusíte závidět.

Drew Barrymore

Není tajemstvím, že otec slavné herečky byl agresor se sklony k závislosti. Jelikož s herectvím začínala už téměř jako batole, na Barrymore se značně podepsal čas strávený mezi lidmi z branže.

Alkohol poprvé okusila už v osmi letech a s matkou byla častou návštěvnicí Studia 54. V léčebně se tak ocitla už ve 13 letech. Kromě závislostí měla vážné mentální problémy. Ve věku 15 let se osamostatnila, aby se dostala od matky, ale Hollywood už po ní kvůli její minulosti tolik neprahl. Nakonec si své místo však vybojovala a dnes je jednou z nejlepších hereček současnosti.

Robert Downey Jr.

Stejně jako Drew Barrymore i Robert Downey Jr. vyrůstal obklopen drogami. Jeho otec Robert Sr. byl závislý a díky němu jeho syn poprvé kouřil marihuanu už v šesti letech, závislým na drogách se stal v osmi. Hercova závislost se pochopitelně později vymkla kontrole, dospěl mimo jiné do stádia, kdy bez alkoholu nemohl usnout. Měl problémy se zákonem, utíkal z léčeben a nikdo s ním nechtěl spolupracovat. Když se zbavil závislosti na drogách a alkoholu, musel si tvrdě vybojovat zpátky své místo v Hollywoodu.

Macaulay Culkin

Mohlo by se zdát, že představitel Kevina v oblíbených komediích Sám doma Macaulay Culkin (43) měl dětství, jaké by si přál každý, opak je ale pravdou. Jeho otec, herec na Broadwayi, byl pěkný despota a nutil syna k nadstandardním výkonům už v raném věku. Dokonce mu vyhrožoval násilím, pokud by chlapec nehrál dobře. Přestože na něj vyvíjel kvůli úspěchu velký nátlak, zároveň mu také záviděl a nenáviděl ho za to.

S rodiči se Culkin rozešel ve zlém v 15 letech, když je žaloval, že ho okradli. Ačkoliv byl jednou chycen s marihuanou a prášky, nikdy nepřiznal, že by měl problém se závislostí. Culkin se sice stal slavným v útlém věku, ale později se stáhl, protože nezvládal tlak veřejnosti. Vše, co si kdy přál, bylo podle jeho slov vést normální život.

Lupita Nyong'o

Hvězdě Černého pantera, Hvězdných válek nebo snímku 12 let v řetězech Lupitě Nyong'o dětství rozhodně nikdo nezávidí. Oscarová herečka pochází z Keni, kde její otec bojoval za demokracii. Kvůli tomu byla v nebezpečí celá jeho rodina. Lupita dokonce přestala chodit do školy, protože se rodina musela skrývat. Když se do školy vrátila, spolužáci i učitelé ji šikanovali kvůli barvě její pleti. I na Afričanku pro ně byla moc tmavá. V USA vystudovala herectví, ale zpočátku ji i tak odmítali s tím, že ji kvůli vzhledu nikdo neobsadí. To se naštěstí nesplnilo.

Charlize Theron

Pro Charlize Theron (48) bylo dětství hotovým peklem. Její otec byl alkoholik s násilnickými sklony a týral její matku. Ve škole ji navíc šikanovali kvůli vzhledu. Do 11 let navíc kvůli antibiotikům neměla žádné zuby. Násilí doma zašlo tak daleko, že její matka později zastřelila v sebeobraně otce, když ji fyzicky napadl a vyhrožoval smrtí. I díky tomu se herečka hojně angažuje v charitě a vybírá si pouze role, ve kterých může předvést svůj talent.

Christina Aguilera

Otec zpěvačky Christiny Aguilery (43) rodinu fyzicky i psychicky týral, jako malá navíc musela sledovat, jak její matku nutí k různým věcem. Slíbila si proto, že takhle se sebou muže nikdy nenechá zacházet. Aby utekla od hororů, které se doma odehrávaly, našla se v muzice. Nikdy nespoléhala na muže ani ve finančních otázkách a dnes je z ní velmi silná, nezávislá žena, která je vzorem miliónů dalších.

Reklama

Další články

Načítám