Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Last minute je pro Čechy jako kouzelné zaříkadlo. Řada lidí čeká a doufá, že v nabídce na poslední chvíli objeví dovolenou svých snů s výraznou slevou. Jak správně vybírat mezi last minute nabídkami? Máme pro vás 4 tipy.

Nejvýhodnější nabídka

Foto: dovolena.cz
Více

Foto: dovolena.cz

Komerční sdělení

Pěkná destinace, pěkný hotel. Ačkoliv se vše zdá ideální, nekupujte zájezd unáhleně. Porovnejte si nabídky od jednotlivých cestovních kanceláří, především u větších letovisek se snadno stane, že v jediném hotelu jsou ubytováni klienti hned několika pořadatelů. Na portálu dovolena.cz si jednotlivé nabídky jednoduše srovnáte v prohlížeči a vyberete si pro vás tu nejvýhodnější. „Pokud cestujete s větší rodinou, neupínejte se pouze na nabídku rodinných pokojů. Zaprvé se v last minute nabídce objevují velice málo, zadruhé cena více dvoulůžkových pokojů může být v rámci last minute nabídky o poznání výhodnější,“ doporučuje Sedlmajerová.

Letadla nelétají jen z Prahy

Foto: dovolena.cz
Více

Foto: dovolena.cz

Komerční sdělení

Většina Čechů létá za letním odpočinkem z pražského letiště. Z některých koutů republiky je ale cesta do hlavního města nejen zdlouhavá, ale i drahá. Podle ředitelky se vyplatí zapátrat po zájezdech s odlety z okolních letišť. „Moravané mají pohodlnější cestu na letiště do Vídně, Jihočeši třeba do Lince a Mnichova, lidé ze západních a severních Čech pak do Drážďan. Možností je mnoho,“ vysvětluje. Na portále dovolena.cz naleznete i zájezdy německých a rakouských cestovních kanceláří. „Jejich nabídku navíc nezasáhlo uzemnění Boeingů 737 MAX, a tak je výběr opravdu pestrý,“ doplňuje Sedlmajerová.

Slevte ze svých požadavků

Foto: dovolena.cz
Více

Foto: dovolena.cz

Komerční sdělení

Máte vysněné místo pro svou letní dovolenou? Nebuďte zklamaní, pokud jej v last minute nabídce již nenajdete. „Snažte se být při hledání flexibilní, nelpěte například na konkrétním ostrově či lokalitě a vybírejte podle termínů a ceny,“ vysvětluje Sedlmajerová. To stejné podle ní platí i při výběru stravování. Češi si v posledních letech oblíbili all inclusive zájezdy. „To se vyplatí třeba v hotelech v Turecku, Tunisku či Egyptě, kde i režim stravování all inclusive je ve výborném poměru „cena/výkon“. V Bulharsku, Řecku či Španělsku si vystačíte i s polopenzí a na lehký oběd můžete zamířit do místních taveren a plážových restaurací a ochutnat místní gastronomii,“ dodává ředitelka portálu dovolena.cz.

I na last minute dovolenou s pojištěním

Foto: dovolena.cz
Více

Foto: dovolena.cz

Komerční sdělení

Nezapomeňte si před cestou uzavřít dostatečné pojištění, a to i když cestujete na poslední chvíli. Sjednejte si jak pojištění léčebných výloh, tak i pojištění storna zájezdu. K úrazu můžete vy či vaši blízcí přijít velice snadno. „Vymknout kotník si můžete, ani nevíte jak, i den před odjezdem. Stejně tak pak v zahraničí třeba na procházce po skalnatém pobřeží. Zdravotní péče v zahraničí se vám může bez pojistky prodražit a z levné last minute dovolené se během chvilky stane dovolená velice drahá,“ varuje Eva Sedlmajerová z portálu dovolena.cz.

Další články

Načítám