Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Už teď je jasné, že muzikál Tarzan, který začátkem října uvede Divadlo Hybernia, bude výjimečný. Kromě živého orchestru a hudby s hity Phila Collinse čeká diváky dvouhodinová show s projekcemi, propracovanými kostýmy a náročná akrobatická čísla.

Na ty se herci musí připravovat už během horkých tropických dní, takže si opravdu můžou připadat jak uprostřed africké džungle, odkud Tarzan pochází. Pro některé to bude příjemná výzva. Zpěvák Peter Pecha už dlouhé týdny tvrdě dře v posilovně. „Směřuji své soukromé tréninky ve fitku k tomu, abych byl co nejlépe připravený na jakýkoliv akrobatický prvek,“ říká nadšeně držitel Ceny Thálie. Na zkoušky se těšil a nyní může konečně zúročit svou tvrdou práci.

David Gránský bude bojovat hlavně sám se sebou a před létáním na liánách se překonávat. „Mám strach a závratě,“ přiznává. Už teď ale ví, že všechno zvládne. „Jakmile jde o jeviště, tak jde veškerá nemoc, fobie, závratě a strachy stranou. Když mě něco bolí, tak mě najednou na jevišti nic nebolí, takže jsem na sebe zvědavý. Ale půjdu do toho samozřejmě a jsem připravený dát divákům to, co očekávají a co si zaplatili.“

Foto: Divadlo Hybernia
Divadlo Hybernia Tarzan

Třetím Tarzanem bude Vojta Drahokoupil. Herec před časem nasadil pekelné tempo, což skončilo zraněním a celkovým vyčerpáním. „Těším se na to hodně, akorát mám trochu bolavé rameno po tom, co jsem zkolaboval,“ říká. „Zamakáme na tom společně a budeme se podporovat navzájem. Peter ví, že jsme s Davidem menší a lehčí, tak snad neudělá trojitá salta a chození po rukou a věřím tomu, že to všichni tři zvládneme,“ směje se Drahokoupil.

Foto: Divadlo Hybernia
Divadlo Hybernia Tarzan

Muzikálové zpěváky doplní osm profesionálních akrobatů. „Každý bude mít svůj vlastní kostým, které budou po představení pořádně propocené,“ prozrazuje detaily režisér Libor Vaculík.

„Výběr herců musí odpovídat přesně popsaným charakteristikám - věku, typu a pěveckým rozsahům a pro herce to znamená navíc akrobatickou přípravu,“ říká ředitel a výkonný producent Divadla Hybernia Michal Mückstein.

Foto: Divadlo Hybernia
Divadlo Hybernia Tarzan

Muzikál Tarzan zachycuje jeden z nejslavnějších dobrodružných a milostných románů světa. Zároveň i díky hudbě Philla Collinse jeden z nejúspěšnějších světových muzikálů vůbec. Licenci se podařilo Divadlu Hybernia od společnosti Disney získat, jako první zemi ve východní Evropě.

Muzikál vznikl pro filmové studio Walt Disney a pro Broadway v New Yorku. Dále byl úspěšně uváděn v Anglii, Německu, Nizozemsku, USA či Švédsku. Českého zpracování se ujme scénograf Petr Hloušek a promění Divadlo Hybernia v džungli, atmosféru kostýmně podpoří Roman Šolc a za pomoci choreograficko-akrobatického tandemu Ivany Hannichové a Jana Kohouta se v jedinečné a specifické řeči muzikálu ocitne divák uprostřed skutečné džungle. Dirigentem třináctičlenného orchestru bude Libor Kapras.

Další články

Načítám