Hlavní obsah
Článek

Oblíbená herečka a jedna z hlavních hvězd Vinohradského divadla Jana Hlaváčová (†85) již několik měsíců bojuje s Parkinsonovou nemocí a přestože pobývala posledních pět měsíců převážně doma na lůžku, její současný stav by jí údajně dovoloval vrátit se na divadelní prkna. To však sama Hlaváčová v současnosti odmítá. Vedení divadla i její herečtí kolegové ji přitom přemlouvají, aby se vrátila.

„Co je komu do toho, jestli budu hrát nebo ne? Nebudu odpovídat. Nezlobte se,“ řekla deníku Blesk Hlaváčová, které však již za měsíc končí placená nemocenská a následně by měla pobírat pouze malý divadelní důchod.

Pochopení pro hereččino rozhodnutí však má například ředitel Vinohradského divadla Jindřich Gregorini: „Tato choroba napadá nervové buňky a projevuje se to především v pohybu a v řeči, takže se Janě na jednu stranu nedivím. Vyjít na jeviště by byl velký risk.“

Hlaváčová kromě Parkinsonovy choroby trpěla i depresemi, s nimiž je to i podle její dcery Báry Munzarové již lepší. Oblíbená herečka už dokonce zvedá mobilní telefon a mluví plynule, její charakteristický hlas se však trochu změnil.

Na jevišti by ji ráda uvítala například její kolegyně a velká přítelkyně Jiřina Jirásková, se kterou Hlaváčová hrála ve hře Do naha!. „Přemlouvám Janu, že jí jeviště pomůže. Tvrdí ale, že si to nedokáže ani představit,“ uvedla Jirásková.

Reklama

Další články

Načítám