Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Derniérou po téměř 600 odehraných představeních se producent František Janeček (79) zřejmě s muzikálem Fantom opery nerozloučil navždy. Nechává mu otevřená vrátka. V tuto chvíli je ale jeho prioritou nové dílo. Muzikál Čarodějka, který bude mít v GoJa Music Hall premiéru 14. září a už nyní se pilně zkouší a zavážejí se dekorace.

"Nikdy neříkej nikdy. To je svatá zásada. Fantom opery je natolik nosné a krásné dílo, že nemohu vyloučit, že se k němu ještě někdy vrátíme. Ale teď ho musíme nechat odpočinout, protože jsme malá země, a i když je naše návštěvnost na Českou republiku je jednoznačně velký úspěch, musíme si dát pauzu. To, že Fantomovi lidé přišli na chuť, přičítám tomu, že začali dělat zásadní rozdíl mezi velkým dílem a malým dílem. To tedy říkám hodně šetrně," svěřil Janeček.

Velkým dílem je i Čarodějka, která na jevišti GoJa Music Hall Fantoma opery vystřídá. "Vybírám pouze velká díla, aby Češi měli možnost seznámit se skutečnými skvosty muzikálového oboru. A Čarodějka, neboli Wicked, mezi velká díla patří," míní Janeček, v jehož divadle už se už pilně zkouší a dekorace Fantoma mění za ty pro Čarodějku.

Scéna bude opět velkolepá a producent pro přípravy musí sáhnout hodně hluboko do kapsy. "Stojí to samozřejmě hodně. Jde to do miliónů. Samozřejmě k tomu jsou ještě kostýmy, kterých je cca čtyři sta. Za desetitisíce to vyrobit neumíme, takže investice je masivní. Na druhé straně ten vjem pro diváka je o to silnější," uzavřel Janeček.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám