Hlavní obsah
Článek

Představitelka Daenerys Targaryen ve fenoménu Hra o trůny to během deseti let natáčení neměla vůbec jednoduché. Není tajemstvím, že Emilia Clarke (32) v roce 2011 utrpěla dvě aneuryzmata mozkových cév. Musela být hospitalizována během natáčení druhé série.

„Daenerys mi doslova zachránila život. Trochu vás to poznamená, když proděláte mozkovou příhodu. Když jsem ji hrála, prostě jsem do toho dávala všechno, pro mě to totiž byla opravdu otázka života a smrti. Cítila jsem se silná, že mě zachraňuje a ničemu jinému jsem nevěnovala pozornost, jenom jí,“ svěřila magazínu Variety.

Druhá příhoda Emilii málem zabila, a právě přípravou na roli se snažila udržet mozek v pochodu, aby neutrpěla následky.

Hra o trůny je u konce a herci, včetně Clarke, tak zavřeli dveře za dekádou, která pro většinu z nich znamenala začátek slibné kariéry. Loučení se seriálem, který navždy změnil televizní historii, bylo pro většinu z nich velmi emotivní.

„Nejprve jsem měla trochu existenční krizi. Kdo jsem? Kde jsou moji draci? Bylo to hodně emotivní. Bylo vidět, že to všichni velmi prožívají. Na úplném konci to zlomilo každého,“ doplnila herečka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám