Hlavní obsah
Článek

Kdo by nechtěl žít chvíli jako v pohádce. Finalistovi Muže roku Lukáši Moučkovi se tato možnost nyní splnila. Zahrál si člena družiny prince Vítka v nové pohádce Zdeňka Trošky Zakleté pírko. Na place se samozřejmě nepohybuje v plavkách, v nichž jsme ho pravidelně vídali na soustředění finalistů Muže roku v Tunisku, ale ve slušivém historickém kostýmu.

„Jsem moc rád, že mně Zdeněk tu roli svěřil,“ tetelil se Lukáš Moučka a vzpomínal na první setkání s režisérem. „Před lety jsem si zahrál v jeho pohádce Nejkrásnější hádanka, tehdy mi bylo kolem 14 let. A měl jsem také malou roličku v Kameňáku,“ upřesnil, že nejde o jeho první natáčení.

V Zakletém pírku ho čekaly čtyři natáčecí dny, i když nakonec nenatáčel scény na koni, na které se těšil. „Koní je tu nakonec méně než lidí, tak přestože jízdu zvládám, a dokonce jsem i pilně trénoval, nakonec ji zde nevyužiji,“ svěřil se Lukáš, ale radost z natáčení mu to nezkazilo a připravoval se na souboj prince Vítka a jeho družiny se zlou čarodějnicí. V dobovém kostýmu to Lukášovi moc slušelo. „Opravdu se mi líbí, já si ho snad nechám a budu ho nosit pořád,“ žertoval.

Samozřejmě přišla řeč i na pohádky. „Pohádky mám rád, snad jako každý,“ říkal Lukáš. A jaká je jeho nejoblíbenější od Zdeňka Trošky? „Asi by bylo hloupé, kdybych řekl Nejkrásnější hádanka, ale já měl strašně rád i Princeznu ze mlejna. Eliška byla moje tajná láska,“ svěřil.

Přestože ho nyní čeká další etapa soutěže Muž roku, nebrání se tomu, aby se k hraní vrátil, pokud bude příležitost. „Duševně jsem dospěl do bodu, kdy se při hraní cítím komfortně a baví mě to, i když samozřejmě nejsem profesionální herec. Ale pokud se nějaká možnost nabídne, tak ji určitě využiju,“ uzavřel.

Reklama

Další články

Načítám