Hlavní obsah
Článek

Na Šumavě si přijdou na své vyznavači cyklistiky různých úrovní. Ideálním výchozím bodem tras pro malé, ale i náročné cyklisty je Orea Resort Horizont, který se nachází na jižní straně hory Pancíř a který prošel nedávno rozsáhlou rekonstrukcí.

Mírné kopce a jedinečná příroda Národního parku Šumava vybízí k cyklovýletům jak náročné cyklisty, tak i začátečníky, kteří zde zdolají svých prvních deset, dvacet nebo i třicet kilometrů.

Na Orea Resortu Horizont si pak po vyčerpávajícím dni na kole mohou rodiče dobít energii ve wellness centru s bazénem, whirlpoolem a saunou a děti se vydovádí v bohatém animačním programu, jehož součástí je i Liška Eliška.

Foto: Resorthorizont
Indoorová dětská herna

Po rozsáhlé rekonstrukci nabízí Orea Resort Horizont moderní designové pokoje, novou restauraci a recepci. Jednotícím prvkem interiéru je příroda. Najdete zde citlivé spojení komfortu a moderního ztvárnění. Na pokoji vás přivítá designový nábytek s ambientním osvětlením. Koupelna v kamenném dekoru v taupe odstínech, týkové masivní špalky místo nočních stolků, velkoformátové fotografie přírody, designový koberec imitující dřevěné lamely a originální tapety a detaily. Neuvěřitelně pohodlné postele vám zaručí dokonalý odpočinek. Celková přeměna koresponduje s moderním wellness centrem a nadstandardním gastronomickým zážitkem. Orea Resort Horizont myslí i na nejmenší návštěvníky a vybudoval pro ně indoor hernu.

Foto: Resorthorizont
Resort Horizont

Orea Resort Horizont je situován nedaleko Železné Rudy. Poblíž se nachází lanovka, kterou se dostanete pohodlně na vrchol Špičáku a Pancíře. Ze Špičáku se můžete vydat buď na kole, nebo pěšky k Čertovu a Černému jezeru. Sportovní areál Špičák nabízí kromě bikeparku a dětského hřiště také zapůjčení kol, tipy na výlety a cyklovýlety i speciální trasy pro děti. Z rozhledny z vrcholu se můžete kochat nádherným výhledem na lesy Královského hvozdu, na Čertovo jezero, Velký Javor a při jasné viditelnosti i na Alpy.

Šumavský Resort Horizont patří do největší tuzemské hotelové sítě Orea Hotels & Resorts s 15 hotely. Proměna Orea Resortu Horizont do podoby nejmodernějšího zařízení svého druhu na Šumavě zapadá do tříletého plánu rekonstrukcí hotelů sítě Orea. Orea Hotels & Resorts aktuálně investuje do svých hotelů přes půl miliardy korun, které směřují jak do interiérů, tak i nejmodernějších technologií. Např. na podzim roku 2018 společnost Orea Hotels & Resorts veřejnost seznámila jako první v ČR s robotem Pepperem, který začal pracovat na recepci na pozici „concierge“.

Další články

Načítám