Hlavní obsah
Článek

Pro desetitisíce Čechů je synonymem té správné dovolené taková, kterou stráví na kolech. Česká republika je ideálním místem pro cyklovýlety pro celou rodinu, najdete zde jak náročný terén, tak příjemné kopečky pro méně zdatné cyklisty.

Vydařená dovolená na kolech závisí na výběru místa a ubytování, které by mělo mít patřičné zázemí pro cyklisty. Od toho se bude odvíjet i volba hotelu. Uprostřed překrásné krajiny Žďárských vrchů nedaleko Milovského rybníka se nachází Orea Resort Devět Skal, který je plně vybaven pro cykloturisty. Komfortně zařízené pokoje ocení nejenom rodiny s dětmi. Po náročném dni na kole si cestovatelé vychutnají výbornou kuchyni. A aby mohli zase druhý den vyrazit možná již na odvážnější a delší výlet, nechají odpočinout svaly v hotelovém bazénu nebo sauně. Mezitím se o jejich děti postarají zkušení animátoři s Liškou Eliškou a nabídnou jim bohatý program.

Žďárské vrchy, kde je Orea Resort Devět Skal situován, jsou součástí Českomoravské vrchoviny, kterou více než z poloviny pokrývají krásné lesy. Jedná se o romantický a na památky i přírodu bohatý kraj na pomezí Čech a Moravy. Zdejší zachovalá a rozmanitá příroda byla důvodem, proč jsou Žďárské vrchy už od roku 1970 chráněnou krajinnou oblastí. Právě tady se nabízí turistům, kteří vyrážejí v sedlech kol za sportovními zážitky i za poznáním, ještě neobjevené možnosti mimo přeplněné cyklistické dálnice. Trasy vedoucí divokými lesy střídají ty, kde se otevřou pohledy do nádherné a civilizací nepříliš dotčené krajiny.

Foto: Resortdevetskal.cz
resort 9skal

Nenechte si ujít výlet k Velkému Dářku, největšímu rybníku na Českomoravské vrchovině, který vznikl už na konci 15. století. Opomenout byste neměli ani výstup na Devět skal - nejvyšší horu Žďárských vrchů a druhý nejvyšší vrchol celé Českomoravské vrchoviny. Největším městem regionu je Žďár nad Sázavou s nádherným zámkem a nedaleko odsud leží památka zapsaná na seznamu UNESCO, kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře.

Orea Resort Devět Skal patří do největší tuzemské hotelové sítě Orea Hotels & Resorts s 15 hotely, která mění svoji tvář, když investuje do rozsáhlých rekonstrukcí svých hotelů, a to především do interiérů, ale také do nejmodernějších technologií. Např. na podzim roku 2018 společnost Orea Hotels & Resorts veřejnost seznámila jako první v ČR s robotem Pepperem, který začal pracovat na recepci na pozici „concierge“.

Další články

Načítám