Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Svérázný umělec, básník, kritik a ikona českého undergroundu Ivan „Magor“ Jirous (†67) zemřel doma minulý týden v noci ze středy na čtvrtek nečekaně po delších zdravotních komplikacích. O příčině jeho úmrtí se spekulovalo. Jirous měl již několik let velké zdravotní problémy s žaludečními vředy. A právě ty byly podle našeho zdroje příčinou jeho úmrtí, kterému se dalo předejít. „Magor zemřel na následky sepse po perforaci žaludečního vředu do dutiny břišní. Jeho smrt byla zbytečná. Následující den měl totiž nastupovat do nemocnice,“ prozradil nám náš zdroj z okolí blízkých přátel básníka.

Ten nám také prozradil, jaký vztah měl „Magor“ Jirous k nemocnicím a doktorům. „K lékařům chodil nerad a návštěvy u nich vždy odkládal. Pobyty v nemocnici nesnášel.“ Pohřeb ikony undergroundu bude tuto sobotu 19. listopadu v Kostelním Vydří u Jindřichova Hradce v kostele Panny Marie Karmelské.

Reklama

Další články

Načítám