Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Čínská herečka a modelka Zhang Ziyi (40) proslula především rolí ve filmu Gejša z roku 2005. Za něj získala mezinárodní uznání, i když ve své zemi byla známá už dávno předtím. Nyní zavítala do Cannes, kde zazářila na červeném koberci a vyrazila přítomným dech svým mladistvým vzhledem.

Zhang je herecky stále velmi aktivní. Převážně točí s čínskou produkcí, ale nebrání se ani té americké. Koncem května ji můžeme vidět v kinech ve filmu Godzilla II Král monster, v příštím roce pak ve snímku Godzilla vs. Kong.

Zhang na festivalu také promluvila o své kariéře. Svěřila, že jí díky tomu, že ovládá kung-fu, v Hollywoodu nabízeli vždy stejné typy rolí. Zlomový byl až právě snímek Gejša.

„Nejdůležitější pro herce je mít trpělivost. Je důležité vybrat si postavy, které budete milovat,“ doplnila herečka s tím, že by si v budoucnu ráda zahrála ve filmu o socialistickém realismu.

Reklama

Další články

Načítám