Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Dovolená by měla být synonymem pohody. Abyste si jí mohli užívat plnými doušky, nepodceňte přípravu. Takové porouchané auto, zklamání z hotelového pokoje nebo shánění léku na migrénu uprostřed pustiny, to může pěkně zkazit náladu.

1. Dejte si auto do pořádku

Zvláště když se chystáte na delší cestu, nezapomeňte si zkontrolovat, v jaké kondici je vaše auto. Překontrolujte tlak v jednotlivých kolech a pokud víte, že budete plně naloženi, dofoukněte je na vyšší tlak než obvykle. Věnujte pozornost také brzdám. Zajeďte do servisu, nechte je prověřit a případně vyměnit brzdovou kapalinu. Nechte také seřídit ruční brzdu. Zkontrolujte rovněž hladinu motorového oleje a chladící kapaliny. Přibalte si pro jistotu alespoň jednu litrovku odpovídajícího motorového oleje a zásobu destilované vody, která se může hodit do ostřikovačů nebo především do chladiče. Podívejte se, zda máte veškeré povinné vybavení – náhradní žárovky, kompletní lékárničku, výstražný trojúhelník a minimálně jednu reflexní vestu.

TIP: Kleklo vám auto před dovolenou? Potřebujete peníze na opravu? U Fair Creditu si můžete půjčit až 150 000 Kč. Navíc teď můžete v letní soutěži hrát o hodnotné ceny! Více zjistíte na: www.faircredit.cz

Foto: Fair Credit
Pět tipů na dovolenou obrázek 1

2. Nepodceňte počasí, počítejte s ochlazením

Jestliže vyrážíte na kavárenskou tour po lázeňském městečku, stačí vám sáčko a lehký svetr. Pokud ale počítáte s výlety, třeba do hor, nezapomeňte na pořádné oblečení. Volte oblečení tak, abyste mohli podle aktuálních změn odebírat nebo přidávat jednotlivé vrstvy. Nejspodnější vrstva, která je určena přímo na tělo, má odvádět vlhkost od těla. První vrstvu tvoří především speciální spodní (funkční, termální) prádlo nebo ponožky. Úkolem druhé, izolační vrstvy je nevpustit chlad k tělu a udržet tělesné teplo. Může to být fleecová bunda či vesta. Poslední vrstva chrání spodní vrstvy proti vnějším vlivům a zároveň umožňuje odvádění vlhkosti. Především v méně náročných klimatických podmínkách je velmi praktická softshellové vrstva, která v sobě spojuje vlastnosti izolační a svrchní vrstvy.

TIP: S Fair Creditem teď můžete získat v letní soutěži poukazy na vybavení do Decathlonu v hodnotě 25 000 Kč. Více zjistíte na: www.faircredit.cz

Foto: Fair Credit
Pět tipů na dovolenou obrázek 2

3. Doplňte lékárničku

I když vyjíždíte na cestu plni zdraví, je třeba počítat s různými situacemi. Sbalte si do lékárničky léky na bolest a horečku a dále na zažívací obtíže, a to jak na průjem, tak na zácpu. Postihnout vás mohou také nemoci dýchacích cest, a proto mějte po ruce kapky do nosu a léky proti kašli. Alergici by si měli přibalit antihistaminikum. Případnou nevolnost v autě řešte léky proti kinetóze. Na cestách vás mohou potkat různé úrazy, a proto budete potřebovat obvazy, gázy, náplasti a dezinfekční roztoky. Dále by v lékárničce neměly chybět krémy s obsahem panthenolu nebo aloe vera pro případ spálenin a repelent a prostředky na ošetření štípanců.

Foto: Fair Credit
Pět tipů na dovolenou obrázek 3

4. Věnujte čas výběru ubytování

Nejlepší je dát na doporučení kamarádů a známých. Jestliže nemáte zaručené tipy a lovíte ubytování v hlubokých vodách internetu, vyhraďte si na to dostatek času a prověřte si nejen parametry ubytování, ale také serióznost samotné cestovní kanceláře, pojištění proti úpadku, storno podmínky a podobně. Rozhodně se vyplatí pročíst si recenze ubytování skutečných klientů, které vám pomohou při výběru.

TIP: Hrajte s Fair Creditem v letní soutěži o poukazy na letní dovolenou v naší krásné zemi v celkové hodnotě 45 000 Kč. Více zjistíte na: www.faircredit.cz

Foto: Fair Credit
Pět tipů na dovolenou obrázek 4

5. A co na místě?

Vybírejte destinaci s ohledem na zájmy a složení posádky. S malými dětmi je dobré prověřit, jak daleko se nacházejí hřiště, koupaliště nebo kryté herny pro případ deštivého počasí. Předpověď nevypadá nejlépe? Zjistěte si, jaké kulturní akce se pořádají v okolí ubytování v termínu vašeho pobytu. Proč si nezajít o dovolené na pěkný film, výstavu nebo divadelní představení?

Další články

Načítám