Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Koncem května to bude 10 let, co zemřel legendární zpěvák Waldemar Matuška (†76). Jeho žena Olga Matušková (70) se rozhodla přiletět z Floridy na několik dnů a na svého muže s jeho přáteli zavzpomínat.

Před oficiálními akcemi ale krátce po příletu zavítala na vyšehradský hřbitov, kde má zpěvák místo posledního odpočinku. „Letos to bude deset let, co nás Waldemar opustil. Chci samozřejmě položit na hrob kytičky a zavzpomínat s přáteli, kteří ho mají upřímně rádi,“ svěřila vdova po muzikantovi, která přinesla k jeho hrobu kytici žlutých růží.

„Ve čtvrtek se sejdu se skupinou KTO a Waldovy Matušky a sejdeme se v trampském duchu na Barče a zavzpomínáme si s přáteli jedním představením,“ svěřila Matušková, která chce ještě navštívit muzeum Waldemara Matušky, které provozuje jeho velký fanoušek. Vedle toho vdova po legendárním zpěvákovi prozradila, že plánuje turné besed, které by byly věnované jejímu muži a také s producentem Oldřichem Lichtenbergem začínají pomalu připravovat muzikál z hitů oblíbeného zpěváka.

Matušková se v Česku zdrží do začátku června a pak se opět vrátí na slunnou Floridu, kde žije. Místo toho, aby si užívala zaslouženého důchodu, ale stále pracuje. Věnuje se prodeji realit, který ji nesmírně baví. „Dělám v realitách. Někdo sbírá známky a Walda sbíral domy, takže máme domy na pronájmy, o které se musíme postarat. Mám tedy byznys a jezdí za námi přátelé. Teď byl u nás pan kastelán, který odešel z Karlštejna do penze,“ svěřila Matušková.

„K tomu jsem řešila prodej dvou domů, takže jsem toho měla v poslední době víc,“ řekla Olga s tím, že se rozhodně nenudí a život na Floridě má ráda. „Je tam hezky, jsem ráda, když tam někdo přijede, střídají se tam a máme tam přátele a vzpomínáme na Waldu,“ dodala závěrem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám