Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Pražské Divadlo Bez zábradlí chystá na podzim novou premiéru. Volba padla na komedii, jež slaví úspěchy po celém světě, s názvem Hra, která se zvrtla. V kousku mladých herců Henryho Lewise, Jonathana Sayera a Henryho Shieldse, kteří si ji napsali na tělo, se pokazí opravdu všechno, co jde. A ještě víc.

„Tento kousek mě pronásleduje už cca tři roky. Od chvíle, kdy jsem zaznamenala, že nějací studenti z britské herecké školy si sami napsali a dali do kupy hru, která láme divácké rekordy, je neustále vyprodaná a dostala se až na londýnský West End. Povzdechla jsem si a v hlavě mi běželo něco na ten způsob, že jsme blbci a ten náš ročník nic takového nespáchal...“ povzdechla si jedna z protagonistek chystané české verze Nikol Kouklová.

Ta zaznamenala úspěchy komedie nejen v „rodné“ Velké Británii, ale také v Austrálii, Francii nebo v USA, kde ji i sama viděla. V New Yorku na Broadwayi na ni a jejího muže Karla Heřmánka ml. navíc čekalo překvapení v podobě setkání s jedním z tvůrců, Henrym Shieldsem. „Narazili jsme na něj v hledišti,“ usmívala se Nikol.

Spolu s ní a jejím mužem si ve hře zahrají také mj. Dana Morávková, Anežka Rusevová, Josef Carda nebo Václav Rašilov. Premiéra v režii Karla Heřmánka se chystá na pátek 13. září.

Reklama

Další články

Načítám