Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpěvačka Madonna sice v průběhu finále Eurovize 2019 řekla, že všichni soutěžící jsou vítězové, ale tím ve skutečnosti mohl být jen jeden. Stal se jím favorizovaný Duncan Laurence z Nizozemska s 492 body. Pro nás je ale mnohem důležitější výsledek soutěžících za Česko, a sice kapely Lake Malawi, která na soutěži reprezentovala s písní Friend Of A Friend.

Ti předvedli naprosto fantastický výkon, který ocenilo nejen početné publikum, ale i odborné poroty v jednotlivých státech. Kapela si vysloužila 12 bodů, tedy plný počet, hned od čtyř států. Celkově si u hodnotících přišli na 150 bodů a dostali se tak na skvělé 7. místo. To však byla pouze polovina celkového hodnocení.

Jsou to totiž hlasy od diváků, které kartami vždy zamíchají. Lake Malawi si od nich bohužel vysloužili pouhých 7 bodů a nakonec skončili na 11. příčce s celkovým počtem 157 bodů. Šesté místo Mikoláše Josefa (28) z loňského roku tak nepřekonali. Chytlavá píseň se ale i tak stala velmi populární a kluky si oblíbila řada fanoušků, a především fanynek.

Reklama

Další články

Načítám