Hlavní obsah
Článek

Celý život v sobě skrýval trauma z dětství. Herec Tim Roth (58) se roky vyrovnával s tím, že největší nebezpečí číhalo přímo v jeho rodině.

V dětství byl totiž sexuálně zneužíván vlastním dědečkem. Pravda vyplula na povrch teprve před třemi lety, kdy v rozhovoru pro The Guardian promluvil o svém největším traumatu. Sexuální zneužívání bylo v jeho rodině problémem minimálně dvou generací. Jeho dědeček totiž své choutky ukájel i na hercově otci v době, kdy byl ještě chlapcem.

Tim Roth se chtěl s tímto citlivým tématem vyrovnat filmem Válečná zóna, který v roce 1999 režíroval. Tehdy přiznal své zkušenosti, ale neoznačil viníka.

Diváci tohoto herce znají především z filmů Quentina Tarantina. Slavný režisér mu v baru nabídl roli ve filmu Gauneři (1992). Tarantino pak Tima obsadil i do Pulp Fiction: Historek z podsvětí (1994), Čtyř pokojů (1995) a Osmi hrozných (2015). Roth se objeví i v jeho letošní novince Tenkrát v Hollywoodu. K vidění je na kanálu Prima Krimi v seriálu Šerifská hvězda.

Osudovou ženou Tima Rotha je bývalá módní návrhářka Nikki Butler. Brali se v roce 1993 a mají spolu dospělé syny Timothyho (24) a Michaela (23).

Reklama

Další články

Načítám