Hlavní obsah
Článek

O hrůzný zážitek z mládí se rozhodla podělit herečka Kristýna Frejová (47). Dcera Ladislava Freje (82) a Věry Galatíkové (†69) si s sebou celý život nese vzpomínku na brutální napadení, při kterém jí v devatenácti letech šlo o život.

Herečka měla krátce před nástupem na DAMU, vše se odehrálo o prázdninách, kdy se po koncertu na Staroměstském náměstí rozhodla vydat domů sama. V uličce s tmavými průchody si uvědomila, že ji někdo sleduje.

„Říkala jsem si, že to proběhnu. Najednou jsem si uvědomila, že jde někdo za mnou. Nemyslím si, že ten člověk šel za mnou už od toho Staromáku, myslím si, že se připojil někde cestou z nějakého průchodu,“ svěřila Frejová. Ve chvíli, kdy byl za ní cizí člověk už velmi blízko, rozhodla se Kristýna otočit. „Zastavila jsem se, otočila se k němu čelem a jenom jsem řekla: „Co chceš“. A okamžitě přišel útok pěstí do obličeje, nos mi nepřerazil. Myslím, že jsem na chviličku ztratila vědomí,“ prozradila Frejová, která se probrala ve chvíli, když ji násilník táhl průjezdem.

„Viděla jsem, že jsme mezi popelnicemi, stál za mnou, jenom funěl a škrtil mě. Furt jsem si říkala, že to zvládneme, a že mu vysvětlím, že je to nesmysl mě zabít,“ popsala hrůzný moment, kdy jí pomalu docházely síly. „Věděla jsem, že moc času nemám a byla to otázka pár vteřin, kdy dech opravdu dojde. Dařilo se mi zbytkově dýchat nosem, snažila jsem se nabrat co nejvíce vzduchu a měla jsem pocit, jako bych do každé buňky v těle dostala sílu. Pak jsem na chviličku zahrála, že jsem omdlela, to jeho škrcení povolilo a v tu chvíli jsem sebrala všechnu sílu a zezadu ho nakopla,“ popsala herečka v premiérovém dílu pořadu 13. komnata.

Vytrhla se mu tak, že jí serval triko, které měla na sobě a polonahá doběhla do nedaleké vinárny, kde ji číšník zachránil. Přivolaná policie útočníka nenašla a Kristýna se bála podat trestní oznámení. O tom, jak se dál vypořádala s hrůzným zážitkem, promluvila v oblíbeném pořadu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám