Hlavní obsah
Článek

Británie pošle na Falklandské ostrovy známé také jako Malvíny svého budoucího krále prince Williama (41), aby tam sloužil v době třicetiletého výročí vítězství ve válce o tyto ostrovy, kterou země vedla proti Argentině. Tento jihoamerický stát stále považuje Malvíny za své ostrovy, ačkoli je spravuje a ovládá právě vláda Alžběty II. Princ William tam má sloužit jako letecký důstojník RAF a pilot helikoptéry zachraňující ohrožené životy.

Jenže Argentina vnímá jeho šestitýdenní pobyt na ostrovech plánovaný na počátek příštího roku za politickou provokaci. Představitelé země varovali Británii, aby Williama na ostrovy neposílala. Řadoví občané jsou ale ve svých výhružkách mnohem otevřenější a posílají Brity k čertu a Williamovi přejí smrt.

„Je nemožné ignorovat politický aspekt této vojenské operace. Je to další provokativní čin, kdy se vojenské síly vyskytují v mírové zóně,“ odsoudil Williamův pobyt na Falklandách argentinský ministr zahraničních věcí Sebastian Brugo Marco.

„Doufám, že tvoje helikoptéra havaruje a umřeš v ledovém moři!“ vyhrožuje princi nejmenovaný Argentinec podle listu The Sun. „Běž do Iráku či Severní Koreje se svým letadýlkem. Tam tě zasáhne pořádná střela!“ píše jiný obyvatel jihoamerické země.

Reklama

Další články

Načítám