Hlavní obsah
Článek

Městský soud v Brně v úterý opět projednával spor Tomáše Řepky (50) a jeho bývalé manželky Vlaďky Erbové (42) ohledně zanedbání Řepkovy vyživovací povinnosti na syna Markuse.

Řepka k soudu v Brně nedorazil, v mezidobí ale Erbové zaplatil požadovaných asi 27 tisíc korun na dlužných alimentech. Soudce nakonec bývalého fotbalistu zprostil obžaloby.

Státní zástupce požadoval trest 4 měsíců vězení, protože částka 2 tisíce korun měsíčně, kterou se exfotbalista uvolil platit, byla podle něj příliš nízká.

"Částka 2000 korun, kterou chce přispívat, je nepřiměřená, a postrádám nějakou snahu, aby mohl přispívat víc," nechal se slyšet státní zástupce. Řepkova advokátka naopak argumentovala tím, že bývalý fotbalista projevil účinnou lítost a trestní řízení by mělo být zastaveno. A to se také stalo.

Za neplacení alimentů se s Řepkou soudila i jeho první manželka Renáta. Stíhání ale bylo zastaveno. K rozhodnutí o zastavení stíhání může soud či státní zastupitelství dospět v případě, že by případný trest, který by Řepka dostal, byl zcela bez významu, když mu již pro jiný čin byl trest uložen.

Tomáš Řepka byl odsouzen ke 2 letům vězení. Další soud mu ještě půl rok přidal.

Bývalý fotbalista byl nedávno odsouzen za zločin zpronevěry a za sbíhající se zločin poškození cizích práv k souhrnnému trestu odnětí svobody v trvání 2,5 let.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám