Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

O tom, že pražské Divadlo Bez zábradlí chystá do svého repertoáru další novinku, thriller Dennise Kellyho Po konci světa s Karlem Heřmánkem ml. a Sarah Haváčovou v hlavních rolích Marka a Luisy, jsme už čtenáře informovali. Nyní se můžete podívat na první snímky.

Režie se ujal Tomáš Mašín, pro kterého jde o divadelní debut. „Na samotném zkoušení se mi líbí pocit, že máte text a teď jde o všechno. Že můžete dělat, co se vám zlíbí. Že můžete všechno, ale odpovědnost vás drží. A i vědomí, že je to jen divadlo, tedy že vlastně o nic nejde. Jde mi o to vytvořit chytrou, vtipnou, napínavou a dramatickou inscenaci. Kellyho text ty možnosti má,“ říká Mašín.

A „své“ dvojici vysekl poklonu. „Mám k dispozici dva skvělé herce, baví mne to dobrodružství, které sdílíme. Nejsem sebestředný typ režiséra, ale umím lidi vyburcovat a snad i nadchnout. A baví mne i v těch dvou pokřivených postavách dostat se na stranu slabých, těch postižených. Chápat i outsidery. A mám pocit, že se nám to daří, a že je to čím dál lepší,” míní.

Diváci to budou moci posoudit 31. května, kdy má „stresující, láskyplná, dětsky hravá, vášnivá i napínavá“ hra, jak ji režisér popsal, premiéru.

Reklama

Další články

Načítám