Hlavní obsah
Jiří Nedvídek
Článek

To je proměna! Pamatujeme si ji jako sexy blondýnu s nekonečně dlouhýma nohama, smyslnými rty, modrýma očima a vtipnými průpovídkami z legendární Herzovy komedie Holky z porcelánu (1974). Představitelka nejsvůdnější skladnice Heleny, herečka Marta Rašlová (61), byla v sedmdesátých letech ikonou. Říkalo se jí slovenská Marylin.

Čas poznamená každého. Svůdná blondýnka s krásnýma dlouhýma nohama je dnes téměř k nepoznání. Před pár lety se Marta Rašlová objevila v jedné slovenské televizní reklamě. Už tehdy budila u lidí povědomý dojem, ale nikdo si nemohl vzpomenout, odkud ji zná.

U nás se z Herzovy komedie nejvíce prosadily Dagmar Veškrnová a Lenka Kořínková. I Marta ve své době slavila velké úspěchy. Natáčela dokonce i v tehdejší NDR. Nedokončila kvůli tomu taky maturitu, kterou si dodělávala později při zaměstnání na polygrafické škole.

Komplikovaný byl i její soukromý život. Muži ji obletovali, ale nikdy se nevdala. Má dva dospělé syny s Olegem Tatarkou, synem známého slovenského spisovatele Dominika Tatarky. Naposledy se objevila v malé roli filmu Martina Šulíka Krajinka (2000). Před pár lety ještě občas hrávala v divadle. Například v muzikálu Hallo, Dolly!, kde ztvárnila Ernestínu. „Herectví mě baví, ale když není, tak není. Já nečekám. Vždyť nemám ani hereckou školu. Vždy mám velkou radost, když se nějaká role objeví,“ řekla před časem herečka.

Reklama

Další články

Načítám