Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

„Extrémní jídla úplně nevyhledávám, ale miluju mořské ježky, to je lahůdka. Samozřejmě za předpokladu, že jsou zcela čerství,“ říká nejznámější český šéfkuchař Zdeněk Pohlreich. Ten, spolu s Romanem Vaňkem, Romanem Paulusem a hercem a autorem Gastromapy Lukášem Hejlíkem bude hostem plzeňského Beko Fresh festivalu, který se uskuteční o víkendu 18. a 19. května v areálu za OC Plzeň Plaza.

Festival zážitkový

Foto: FestivalFresch
Více

Foto: FestivalFresch

Komerční sdělení

Zážitek – to je slovo, které bude letošním Beko Fresh festivalu hodně skloňované. A zážitky to budou opravdu extrémní. Šéfkuchař Petr Ocknecht bude nabízet smaženou tarantuli nebo štíra se solí, tequilou a agáve sirupem, saranče s vegetariánským chilli con carne nebo potemníka brazilského na salse z grilovaných rajčat. Extrémní catering si připravil skutečné lahůdky - šneky po toskánsku s kukuřičnou pěnou, mořského ježka s tabouleh salátkem nebo bizoní burger či plněné holoubátko. A co takhle trochu asijské exotiky? Fine Food Academy, kterou má na svědomí milovník jídla Honza Krob, bude lákat na asijský open burger s mečounem a wasabi dressingem, wagyu burger s trhaným krkem v bulce z pečené cibule nebo softshell krab burger v sépiové housce. Zážitkem bude nabídka i pro milovníky „klasiky“, organizátoři totiž letos překročili hranice regionu a zabrousili mezi nejlepší podniky u nás, takže se těšte třeba na rybí restauraci Šupina a Šupinka nebo pražská Husí Játra.

Festival streetový

Foto: FestivalFresch
Více

Foto: FestivalFresch

Komerční sdělení

„Z očí do očí, z ruky do ruky“ – tak ve zkratce nazývá Lukáš Hejlík fenomén street bister a food trucků ve své knize 365 - Gastromapa Lukáše Hejlíka, kterou mimo jiné na Beko Fresh festivalu bude křtít. „Vy dostanete jídlo od někoho, koho vidíte ho připravovat, proberete s ním, co je nového, ať už je to politika nebo hudební scéna nebo příprava jídla samotná. Je to bomba a já to miluju,“ dodává Lukáš. Kvůli street bistrům ale nemusíte do ulic, na festivalu bude z čeho vybírat. Avocado street bistro nachystalo guacamole cheeseburger s vyzrálým hovězím nebo avokádový chlebíček s humusem a jedlými květy. Na festivalu najdete také „vandaly“ z Meat Vandals, u kterých si pochutnáte na trhaném vepřovém a pastrami v bulce či briošce. Třešničkou na dortu bude vaření na otevřeném ohni a uhlících, které obstará kočovná škola vaření Fuego. Bude-li libo něco do misky, tak o to se postará The Bowls s jejich havajskými miskami naplněnými ovocem, zeleninou nebo s rýží a rybami.

Festival pohodový

Foto: FestivalFresch
Více

Foto: FestivalFresch

Komerční sdělení

K úplnému zážitku z jídla patří pohoda a také dobré pití. Aby si pohodu návštěvníci Beko Fresh festivalu opravdu užili, připravili organizátoři více velkokapacitních stanů, kde bude pohoda zaručena. Pivo z nejlepších minipivovarů u nás si bude možné vychutnat v pivním stanu, kde nebude chybět živý hudební doprovod v podání kapely Wband. Ve vinařské zóně najdete „moravský vinný sklípek“, kde se budou odehrávat řízené degustace pod vedením zkušeného someliéra. Pozor, kapacita na degustace je omezená a doporučujeme zakoupit si vstupenku předem. Výběr vinařství, která se budou na festivalu prezentovat, probíhal ve spolupráci s Vinařským fondem, je tak zaručeno, že ochutnávky budou nabízet ti nejlepší čeští a zahraniční vinaři. Barová zóna se pochlubí úplnou novinkou, tou bude improvizovaná pláž s lehátky a sedacími vaky – skvělý koktejl je samozřejmostí. Milovníci kávy najdou azyl v De Longhi Coffee zóně, kde se kromě prezentace pražíren bude vyučovat ve Škole kávy.

Festival bezplastový

Foto: fre
Více

Foto: fre

Komerční sdělení

Omezení plastu na minimum – Beko Fresh festival bude letos téměř bez plastu a všechno jídlo a pití bude podáváno v ekologickém recyklovatelném nádobí. „K naší ekologické iniciativě se mohou připojit i sami návštěvníci. Je možné si donést vlastní sklenici nebo příbor a vychutnat si tak všechno nabízené s pocitem, že udělali něco pro naši přírodu. Máme připraveno dostatek oplachovačů sklenic, tak nikdo nemusí mít obavu, že nebude mít kde umýt tu svou“ slibuje organizátor Beko Fresh festivalu Petr Jirásek.

Festival pro malé i velké

Foto: FestivalFresch
Více

Foto: FestivalFresch

Komerční sdělení

Umí vaše děti vařit? Že ne? Nevadí, my je to naučíme! Na Haribo Mini Workshop stage jsou přichystány workshopy pro větší děti, kde se stanou malými šéfkuchaři. Naučí se připravit malou svačinku pod vedením profesionálních kuchařů a odnesou si i malé dárky. Děti, které vaření úplně neláká, zabaví Kouzelník Pan Kravata. Zázemí je připraveno i pro maminky s těmi nejmenšími dětmi v MonPeri Baby zóně. Maminky dostanou zdarma plenky i ubrousky a mohou vyzkoušet, jaké mají zdatné batole – bude připraven závod batolat v lezení. Dětský koutek i workshopy jsou zcela zdarma. Festival je i letos soutěžní, ale vyhrát může pouze jeden. To znamená, že návštěvníci svým hlasováním on-line na FB profilu budou moci vybrat, jaká restaurace z festivalové nabídky bude označena jako ta nejoblíbenější. Tak ochutnávejte, zažívejte a hlasujte! Těšíme se na vás.

Další články

Načítám