Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Met Gala byla první akce, na kterou britský herec Idris Elba (46) dorazil jako (opět) ženatý muž. Svou o sedmnáct let mladší partnerku Sabrinu Dhowre si vzal před necelými dvěma týdny v Maroku. Svatba se protáhla na tři dny a nechybělo na ní mnoho prominentních hostů. Kdo ale z pochopitelných důvodů chyběl, byli vévoda a vévodkyně ze Sussexu. Meghan v pondělí přivedla na svět svého prvního potomka.

Ale zpět k Elbovi a jeho ženě. Ti byli hosty již zmíněného bálu, na kterém se sešli všichni, co v šoubyznysu něco znamenají. Herci, herečky, zpěváci, zpěvačky, zástupci filmového, televizního i módního byznysu... Sečteno a podtrženo, Metropolitní muzeum umění se v pondělí stalo pupkem světa.

Elba na akci, kde nic nebylo dostatečně extravagantní, oblékl vzorované sako a jeho žena lesklé šaty, které ladily se sladce růžovými vlasy. Patřili k těm umírněnějším návštěvníkům večera. V muzeu byly k vidění mnohem větší bizarnosti.

Met Gala je každoroční akcí na pomezí módy a umění, pořádanou kostýmním institutem Metropolitního muzea umění v New Yorku. Zakladatelkou byla módní publicistka Eleanor Lambert, poprvé se akce konala v roce 1948 s cílem oslovit k podpoře institutu newyorskou společenskou smetánku. Vždy jde zároveň o zahájení nové výstavy muzea, jež se pojí s tématem. Tím letošním je Camp: Notes On Fashion odkazující ke spisovatelce Susan Sontag.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám