Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Nohy jsou nejvíce namáhanou částí našeho těla. A tak není překvapením, že vám nohy po celém dni otékají, bolí vás, dostáváte do nich křeče nebo se u vás dokonce objevují deformity, jako jsou například kladívkové prsty. Týká se vás některá z uvedených potíží? A co kdyby se z ní stala pouhá vzpomínka?

Trápí vás křeče v nohou a prstech? Pryč s nimi

Foto: ProNozky
Více

Foto: ProNozky

Komerční sdělení

Nepříjemná bolest v nohou či prstech přijde zčistajasna a bez varování. Trvat může od několika sekund až po minuty a vy nevíte, kdy se křeče opět vrátí. Tento nepříjemný stav ve vašich prstech na nohou, na nártech či chodidlech způsobuje zejména přetěžování nohou, nevhodná obuv nebo také nedostatek vitamínů a minerálů. V momentě, kdy vás chytne křeč, se potřebujete okamžitě zbavit akutních bolestí. Ale aby se křeče nevracely stále častěji a netrvaly čím dál delší dobu, je potřeba zaměřit se také na prevenci. Pravdou však je, že na prevenci myslí lidé až ve chvíli, kdy musí nejprve danou komplikaci vyřešit. Adjustační ponožky protáhnou svaly a uvolní vaše nohy, čímž pomohou proti křečím zejména z hlediska prevence. Chcete-li vědět, jak se zbavit akutních bolestí a co můžete ještě dalšího proti křečím dělat, doporučujeme vám přečíst článek z našeho blogu:

Kladívkové prsty trápí nejen ženy, co nosí podpatky

Foto: ProNozky
Více

Foto: ProNozky

Komerční sdělení

Název kladívkové prsty zní možná vtipně. Samotná deformita ale zase tak vtipná není. Nejde totiž pouze o estetickou vadu. Může totiž dospět až do bodu, kdy si nedokážete obout běžnou obuv, kvůli bolestem se pořádně nepostavíte na nohy a ve finále se nejspíše nevyhnete operačnímu zákroku. Jak ale poznáte, že se kladívkové prsty týkají právě vás? Nejčastěji se tato deformita objevuje až po čtyřicítce. V důsledku porušení rovnováhy ve svalech na nohou se vám budou prsty na nohou takzvaně krčit a postupně je již nelze narovnat. Navíc se vám na kloubu u prvního článku prstu vytvoří bolestivý otlak či kuří oko. Kladívkové prsty dále souvisí i s dalšími deformitami, jako je plochonoží nebo vbočený palec.

Nečekejte na bolesti, zaměřte se na prevenci

Foto: ProNozky
Více

Foto: ProNozky

Komerční sdělení

Pokud máte podezření, že se u vás začínají rozvíjet kladívkové prsty, je čas zakročit. Začít s léčbou a prevencí můžete kdykoliv. Podívejte se na čtyři základní tipy, které vám zaručeně pomohou v léčbě kladívkových prstů.

Toužíte po úlevě od bolestí? Soutěžte o Adjustační ponožky

Foto: ProNozky
Více

Foto: ProNozky

Komerční sdělení

Adjustační ponožky vám pomohou od bolestí nohou, otoků, křečí a také deformit, jako jsou kladívkové prsty, vbočený palec, ploché nohy a další. Stačí je nosit při relaxaci (například při sledování TV na gauči) nebo také ve spánku. Díky meziprstním oddělovačům se vám protáhnou svaly na nohou a po jejich sundání budete cítit příjemnou úlevu. Chcete je vyhrát pro sebe nebo pro někoho ze svých blízkých? Právě pořádáme soutěž o 50 párů Adjustačních ponožek. Máte rádi své nohy, ale nechcete soutěžit? Adjustační ponožky si můžete pořídit rovněž v našem e-shopu na www.pro-nozky.cz. Pečovat o své nohy se vyplatí, pokud si přejete, aby vás nosily co nejdéle.

Další články

Načítám