Hlavní obsah
Článek

Pražské Divadlo Bez zábradlí oznámilo další novinku. Po thrilleru Dennise Kellyho Po konci světa jde o komedii Hra, která se zvrtla autorů Henryho Lewise, Jonathana Sayera a Henryho Shieldse.

Jedná se o divadlo na divadle, příběh hereckého souboru, jenž nastuduje drama o mysteriózní vraždě, ale během uvedení herce stíhá jedna pohroma za druhou a všechno, co se může pokazit, se i pokazí.

Čelit nástrahám jeviště budou v Divadle Bez zábradlí Dana Morávková, Anežka Rusevová, Nikol Kouklová, Karel Heřmánek, Viktor Dvořák, Josef Carda, Tomáš Havlínek, Petr Pospíchal, Petr Macháček, Jan Řezníček, Stanislav Lehký nebo zástupce známého uměleckého rodu Václav Rašilov.

Možná největší radost ze zařazení Hry, která se zvrtla do repertoáru Divadla Bez zábradlí má Nikol Kouklová. Myslela si na ni už nějaký čas.

„Tento kousek mě pronásleduje už cca tři roky. Od chvíle, kdy jsem zaznamenala, že nějací studenti z britské herecké školy si sami napsali a dali do kupy hru, která láme divácké rekordy, je neustále vyprodaná a dostala se až na londýnský West End. Povzdechla jsem si a v hlavě mi běželo něco na ten způsob, že jsme blbci a ten náš ročník nic takového nespáchal...“ svěřila herečka, manželka kolegy Karla Heřmánka ml. a snacha principála Divadla Bez zábradlí Karla Heřmánka.

„Po nějaké době tahle frajerská skupinka odjela na turné po Austrálii a dotáhla to až na Broadway do New Yorku, kde jsem se shodou okolností zrovna nacházela, a tak jsem si to nenechala pochopitelně ujít! Setkala jsem se v hledišti před představením (to je, prosím, režijní záměr) s jedním z tvůrců a herců a oznámila mu, že se ta jejich prvotina líbí tchánovi, a že vážně uvažuje o její realizaci. A po těch třech letech se to skutečně děje!“ plesá herečka.

Režie komedie, která posbírala několik ocenění, se ujal Karel Heřmánek.

Zkoušky začnou v červnu a premiéra se chystá na pátek 13. září. Hra nebude uváděna na zájezdních představeních, ale pouze v Divadle Bez zábradlí v Praze.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám