Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Spojené státy americké mají novou královnu krásy. Stala se jí sedmadvacetiletá reprezentantka Severní Karolíny Cheslie Kryst, která za sebou nechala padesát dalších kandidátek.

Kryst je vystudovanou právničkou a během soutěže mimo jiné uvedla své zkušenosti se sexismem na pracovišti. Jistá soudkyně jí prý na konferenci v roce 2015 doporučila, aby do práce, k potěše mužů, nosila sukni. Soudci (muži) prý raději vidí argumentující ženy v sukních než v kalhotách.

Z takové a podobných situací prý Kryst neviní muže, ale společnost jako celek. „Ženy spíš než na intelekt dostávají zpětnou vazbu na vzhled; asertivní ženy jsou označované jako panovačné, ne jako silné; o ženách, které mluví o nerovnosti, se říká, že si stěžují, ne že něco oznamují,“ míní Cheslie, která tak v soutěži zmínila témata, která v poslední době rezonují nejen americkou společností.

Na druhém místě v soutěži skončila Alejandra Gonzalez reprezentující Nové Mexiko, třetí příčku obsadila zástupkyně Oklahomy Triana Browne.

Líbí se vám nová Miss USA?
Ano
31 %
Ne
69 %
Celkem hlasovalo 1295 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám