Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Novou výstavu se po roce práce podařilo uspořádat Olze Menzelové (46). "Musím hlavně poděkovat svému týmu, bez něj bych to nezvládla," řekla nám Menzelová na vernisáži velkoplošných bannerů nejen s fotografiemi na téma Voda a civilizace na pražském náměstí Kampa. Promluvila i o zdravotním stavu svého manžela Jiří Menzela (†82), kterého má už několik měsíců v domácí péči.

"Ten projekt jsem chtěla připravovat léta, teď se ho podařilo dát dohromady i s týmem vědců v čele s panem profesorem Bártou. Myslím, že jsme přišli v pravý čas, protože voda je skutečně velký problém, tak doufám, že to lidem přinese nejen varování, ale i nějaké řešení," věří. "V Čechách jsme na docela dobré ekologické úrovni, i když mám přátele třeba na Českolipsku, kteří si musejí na chalupu vozit vodu v barelech," míní.

S alarmující situací se setkala hlavně na zahraničních cestách, které absolvovala ještě s manželem. "Člověku nemá být jedno, v čem vyrůstají naše děti. Dobře si pamatuju, když jsme ještě jezdívali s Jirkou do Thajska, tak na pláži pálili plastové odpadky. Hrůzostrašné to je v Indii, kam jsme také jezdili, protože tam jde veškerý odpad do řek," vzpomínala.

S manželem o přípravě výstavy hovořila. "Dneska byl tedy mimořádně vtipný, když říkal, abych byla hlavně hezká. Na výstavu ho samozřejmě vezmu, ale nechci ho vystavovat zraku takového množství lidí. Určitě sem pojedeme, ale na tajňačku," vysvětlila Olga s tím, že Menzel sám nechodí a i na procházky ho vozí na invalidním vozíku.

"Je na tom určitě lépe, domácí péče mu prospívá. Mám skvělý tým lidí, oni jsou téměř jako naše rodina, a mám velkou radost, že sem řada z nich dnes přišla. Jsou vlastně s námi doma, protože Jirka potřebuje pořád intenzivní péči, ale také díky té péči se lepší. Já už víc neumím," krčila rameny Menzelová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám