Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Když jsme si s producentem Františkem Janečkem (79) povídali o jeho nejnovějším projektu, muzikálu Čarodějka, oproti původnímu obsazení nastaly jisté změny. Dobrou zprávou pro muzikálové fanoušky je to, že do Čarodějky nastoupí Marian Vojtko (51). A to na roli čaroděje, v níž se bude alternovat s Josefem Štágrem.

Z toho, že v divadle bude po Fantomovi opery a Plesu upírů opět Marian Vojtko účinkovat, má Janeček velkou radost. "Dlouho se rozhodoval, protože po předchozích představeních se mu role v Čarodějce zdála menší, než by si představoval. Nakonec přišel na to, že na divadle není malých rolí, a že tato role je pro něj možností předvést velké herectví a samozřejmě i velký zpěv," prozradil Janeček.

Že by mohlo do premiéry, která v divadle GoJa Music Hall proběhne 14. září, dojít ještě k dalším změnám, producent nevylučuje. "Teoreticky se může stát cokoliv. Jsme na začátku zkoušení a tento muzikál je náročný v tom, že není jen o velkém zpívání, ale i o zmíněném velkém herectví. To samozřejmě nepoznáte během konkurzu, tam to můžete jen odhadnout. A pokud by nastala situace, že by se někomu nedařilo, nedá se nic dělat. Může dojít třeba i ke zdravotním problémům," upřesnil Janeček s tím, že má v záloze ještě další herce, kteří by mohli stávající nahradit.

Čarodějka už se pilně zkouší, šijí se kostýmy, připravují monumentální dekorace. "Vše je v běhu a teď musíme počkat, až 9. června skončíme Fantoma opery, a pak přijíždí zhruba sedm kamionů, které jednu část odvezou a druhou přivezou," doplnil informace o přípravách producent.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám