Hlavní obsah
Článek

Druhý nejznámější vývozní artikl Kolumbie po kokainu jsou atraktivní ženy. Ovšem nad jejich přirozenou krásou by se dalo spíš pochybovat. Podle deníku Daily Mail totiž právě smyslné modelky z Jižní Ameriky mají na svém těle často ještě před dovršením plnoletosti i několik zásahů plastických chirurgů. Takovým dívkám posedlým po dokonalosti se říká „narco beauty“.

Tomuto fenoménu se rovněž věnuje jeden z dílů dokumentární série Fashion Week Internationale, který představuje módní průmysl ze zcela jiného úhlu pohledu, než jak idylicky se může jevit v New Yorku, Londýně nebo Miláně při tradičních Týdnech módy. Dokument je zaměřený na méně známá místa.

Zatímco modelky na místním Fashion Weeku vypadají dokonale, snaží se všemožně předejít tomu, aby měly plnější ženské postavy, kterými jsou jihoamerické ženy proslulé. V módním průmyslu se totiž stále příliš „nenosí“. Dopomoci jim k tomu mají nejen plastické operace, ale také užívání kokainu, který je v mnoha případech jen nekvalitní náhražkou.

Modelka a moderátorka Charlet Duboc prozradila, že módní průmysl v Kolumbii je neúprosný a překypuje dívkami s ladmými postavami, pevnými ňadry, bronzovou pletí a bílými zuby. Konkurence je obrovská, proto je plastická chirurgie naprosto běžnou záležitostí, jelikož každá dívka chce vypadat ještě lépe. Ta, která chce předvádět spodní prádlo a tvrdí, že je její postava na 100 procent přírodní, prý téměř vždy lže.

Související témata:
Kolumbie

Reklama

Další články

Načítám